- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Гідно вшанували воїнів Афганістану

Posted By Модератор On 21.02.2020 @ 12:17 In Пам`ять і шана | No Comments

У суботу, 15 лютого, у Надвірній відбулись заходи із вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 31-ї річниці виведення військ з Афганістану за участі представників районної та міської влад, Надвірнянської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, воїнів-інтернаціоналістів та громадськості.

Афган [1]

Афганська війна – це одна із найдовших і найтрагічніших війн другої половини ХХ-го століття, наслідком якої стала загибель наших солдат і офіцерів, скалічені долі молодих людей. 93 надвірнянці пройшли крізь вогонь Афганської війни, що принесла нам численні трагедії та біль утрат. І сьогодні воїни-афганці не стоять осторонь подій, які відбуваються в нашій державі. Зі своїм багатющим життєвим досвідом вони стали серйозною складовою служби самооборони під час Революції Гідності, а нині на сході України захищають територіальну цілісність української держави. Ті воїни, котрі пережили страшне жахіття в Афганістані, не побоялися і стали у перші ряди, склавши міцне військове ядро з необхідними вміннями та навиками.

Заходи розпочались з виконання Державного Гімну України, покладання квітів та лампадок до пам’ятника воїнам-афганцям і хвилиною мовчання. Священник Надвірнянського деканату УГКЦ о. Михайло Мільчаковський відправив панахиду за загиблими воїнами-інтернаціоналістами.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану заступник голови Надвірнянської РДА Ярослав Гундяк та в. о. Надвірнянського міського голови Тарас Пекарський вручили грамоти воїнам-афганцям.

З привітальним словом також виступив голова Надвірнянської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Анатолій Бичковський, який подякував керівництву району та міста за всебічну допомогу і підтримку, інформує Надвірнянська міська рада.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/02/hidno-vshanuvaly-vojiniv-afhanistanu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/02/Афган.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.