- Народна Воля - http://volya.if.ua -

На ХХХІІ сесії районної ради

Posted By Модератор On 28.02.2020 @ 12:49 In У районній раді | No Comments

Понад чотири години (без перерви) тривала 32-а сесія сесія районної ради під орудою голови районної ради Івана Гурмака у четвер, 20 лютого н. р. Депутати обговорили 35 питань, з чого ухвалили відповідні рішення.

Депутати-всі [1]

На початку пленарного засідання Іван Гурмак зазначив, що якраз у ці дні шість років тому відбулися події в історії нашої України, які «глибоко зачіпають кожного українця за душу і серце, оскільки ми у ці дні вшановуємо Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя у час Революції Гідності у боротьбі з режимом Януковича».

трійка-влади [2]

За пропозицією Івана Гурмака присутні вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання під пісню «Плине кача» у виконанні лауреата перших премій багатьох пісенних фестивалів, зокрема, ІІІ Міжнародного фестивалю української пісні в Ізраїлі (Гран-прі) Анастасії Рудик. Талановиту юну співачку, яка навчається у Надвірнянській ЗОШ № 4, Іван Гурмак відзначив подякою голови районної ради.

Достроково припинили повноваження

Заступник голови районної ради Ігор Писклинець оприлюднив інформацію Надвірнянської районної виборчої комісії про дострокове припинення повноважень депутатів районної ради Андрія Гунди (від ПП «Воля») та Андрія Крицького (від ВО «Свобода») та про визнання обраними та реєстрацію депутатів районної ради: Людмили Дерещук (за списком ПП «Воля») та Віктора Мельниченка (за списком ВО «Свобода»). Нагадаємо, Андрія Гунду обрано головою Пасічнянської ОТГ, Андрія Крицького – депутатом Пасічнянської сільської ради ОТГ.

Відповідно до першого проекту рішення інформацію РВК взяли до уваги. Згідно з другим проектом достроково припинено повноваження Андрія Крицького – члена постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів, податків, інвестицій та регуляторної політики; Андрія Гунди – з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва, комунальної власності, земельних відносин та екології. До складу цих двох комісій обрано Віктора Мельниченка (замість А. Крицького) та Людмилу Дерещук (замість А. Гунди).

Створено депутатську групу

Повідомлено про створення у районній раді депутатської групи «Рівні можливості» під орудою Любові Широкової (ВО «Батьківщина»). До її складу увійшли: Емільяна Брайляк (ПП «Укроп»), а також Іванна Савчук, Степан Ломпас і Тетяна Пришляк (ПП «Воля»).

Депутатські запити і звернення

У своєму запиті Микола Сенатович привернув увагу до систематичного порушення перевізниками графіку руху пасажирських перевезень за маршрутом Надвірна – Пасічна. Депутат запропонував створити комісію з перевірки дотримання перевізниками умов надання послуги з пасажирських перевезень.

Андрій Томин клопотав з приводу включення до Програми соціально-економічного розвитку району придбання комп’ютерного класу для Назавизівської ЗОШ І-ІІІ ст.., а також придбання дитячого майданчика в селі Назавизів. Крім того, про фінансову підтримку церков у Мирному й Назавизові. Звернення Василя Андрейчука стосується невиконання робіт з обсипання узбіч при ремонті автодороги Івано-Франківськ – Надвірна у межах сіл Цуцилів і Тисменичани. Депутат виступив з ініціативою скликати нараду з участю виконавців ремонтних робіт, щоб з`ясувати чи передбачалися кошти для впорядкування узбіч цієї траси.

У спільному запиті Тетяни Пришляк і Сергія Волошина мовилося про організацію пасажирських перевезень за маршрутом Надвірна – Делятин у вихідний день – неділю, із чим до цих депутатів від імені жителів Стримби звернувся Стримбівський сільський голова Любомир Дубіщак та голова Делятинської ОТГ Богдан Клим’юк.

Іван Гнатишин звернувся з проханням про виділення коштів на облаштування огорожі церкви у Заріччі. Сергій Волошин порушив питання фінансування покриття даху Лоївської ЗОШ, облаштування огорожі цвинтаря, а також ремонт тротуарів.

Іван Гурмак: «Своєю працею довели, що гідні представляти інтереси виборців у районі»

На 32-й сесії депутатам та всім присутнім представили 20-хвилинний відеозвіт голови районної ради за 2019 рік.

Після перегляду відеозвіту голова районної ради Іван Гурмак з трибуни сесійної зали звернувся до присутніх зі словами вдячності. Зокрема, посадовець мовив:

– Хочу подякувати кожному депутатові за плідну роботу в комісіях та пленарних засіданнях. За те, що у нас завжди є здорова дискусія, але ми вміємо правильно вийти і не виставлятися на сміх перед нашою громадою, перед нашими виборцями. А навпаки – показати те, що гідні представляти їх інтереси у районній раді. Дякую за роботу виконавчому апарату, який щоденно клопочеться, щоб виконувати рішення, щоб організувати правильно роботу, діяльність постійно діючих комісій. Адже представники апарату закріплені за комісіями.

…Складаю щирі слова подяки як кожному керівнику виконавчої гілки влади, бо на їх плечах – виконання тих рішень, які ухвалює депутатський корпус, так і попередньому голові РДА, першому заступникові голови РДА. Відбулася зміна влади, але я впевнений, що конструктив та взаєморозуміння залишаться незмінними..

В останній рік нашої каденції спільними зусиллями будемо працювати, щоб район жив, процвітав і щоб виборці знову хотіли бачити нас як представників громади в ОТГ, які вже створені і будуть створені на території району.

Депутат районної ради Андрій Карманський запропонував розмістити відеозвіт голови районної ради у соціальних мережах. Депутат водночас подякував Іванові Гурмаку за плідну ефективну роботу. Свої міркування висловила також Тетяна Пришляк, яка, зокрема, акцентувала увагу на колективній відповідальності депутатського корпусу районної ради за стан справ у районі тощо.

***

Про звіт голови районної державної адміністрації про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 2019 рік, про звіт районної державної адміністрації про виконання районних цільових Програм, затверджених районною, радою доповів начальник відділу економічного розвитку, промисловості, транспорту та лісового господарства районної державної адміністрації Ярослав Старків. За його словами, основними невирішеними проблемними питаннями залишаються:

  • 1. Вирішення питання поводження із твердими побутовими відходами. Пошук інвестора для реалізації інвестиційного проекту із збору, вивезення та утилізації твердих побутових відходів у районі;
  • 2. Проведення капітального ремонту доріг державного та місцевого значення;
  • 3. Виділення коштів із державного бюджету на будівництво та добудову шкіл у селах Назавизів, Битків, спортивного залу із плавальним басейном у ДЮСШ відділу освіти та дошкільних навчальних закладів у селах Білі Ослави, Лісна Тарновиця, Пнів і Камінне.
  • 4. Будівництво лікарських амбулаторій в селищі Битків та селі Тисменичани;
  • 5. Продовження будівництва клубу з приміщеннями сільської ради в с.Пасічна.

Заслухавши звіт РДА про виконання минулорічних районних цільових програм, затверджених районною радою, депутати вирішили зняти з контролю низку рішень райради як таких, що витратили свою чинність. Зокрема, це стосується чотирьох програм.

***

За координацією начальника управління фінансів РДА Лесі Свідрак депутати внесли зміни до рішення районної ради від 12 грудня 2018 р. «Про районний бюджет на 2019 рік», а також затвердили звіти про виконання районного бюджету за 2019 рік та використання коштів резервного фонду райбюджету за 2019 р.

Затвердили програму на 2020 рік

В обговоренні представленої Програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2020 рік, основною метою якої є забезпечення стабілізації економіки та запобігання економічному спаду в районі, активну участь взяли депутати: Андрій Гуцько, Любов Широкова, Андрій Карманський, Тетяна Пришляк, Микола Сенатович, Василь Андрейчук. Порушені ними проблеми щодо, зокрема, ремонту доріг, мостів, спорудження ДНЗ, які є довгобудом (у Білих Ославах), а також водопостачання, у тій чи іншій мірі закладені в основних напрямках і завданнях цьогорічної програми. Розв`язання деяких гострих проблем вимагає конкретики, а на деякі питання відповідали посадовці додатково. Приміром, стосовно ремонту дороги Надвірна – Бистриця. Як повідомив на сесії начальник відділу будівництва, енергетики та охорони довкілля РДА Богдан Чіх, на ці роботи тендер виграла фірма «ПБС» (на 108 млн. грн.). У телефонній розмові в. о. директора ДП «»Дороги Прикарпаття» констатував Богданові Чіху, що «це буде реалізовано цього року у межах призначень, але не уточнив на яких саме…».

Щодо ремонту моста вартістю майже 3 млн. грн. у гірській Зелені, то виготовлена проектно-кошторисна документація.

Також Богдан Чіх коротко прокоментував ситуацію із відкриттям Зеленської лікарської амбулаторії, яку планували відкрити ще торік. – Є акт готовності об`єкта в експлуатацію. І виконавці готові передати на баланс Зеленської сільської ради, – сказав керівник відділу РДА.

***

Врахувавши пропозиції постійних профільних депутатських комісій районної ради, депутати внесли зміни до рішення районної ради від 18 грудня 2019 р. «Про районний бюджет на 2019 рік» Також окремим рішенням внесли зміни до 20-ти районних цільових програм.

Затвердили річні плани…

Про минулорічну діяльність щодо виконання річних фінансових планів звітували керівники комунальних підприємств (КП) районної ради: «Аптека №100» – Людмила Кунько, «Архітектурно-планувальне бюро» – Іван Марчук, «Теплокомуненерго» – Роман Мажак, «Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги» – Емілія Сем`янів.

Депутати минулорічні звіти взяли до уваги, а також затвердили річні фінансові плани всіх чотирьох КП на 2020 рік.

… цільові програми …

Своїм окремим рішенням депутати затвердили: цільову програму підтримки діяльності Надвірнянського міськрайонного сектору філії ДУ «Центр пробації в Івано-Франківській області на 2020-2022 роки»; програму розвитку туризму в районі на 2020 рік; районну цільову програму безоплатної правової допомоги населенню Надвірнянського району на 2020-2021 роки; районну програму підтримки сімей загиблих і постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.

… тарифи на теплову енергію

Своїм рішенням депутати затвердили тариф на теплову енергію для бюджетних установ району, враховуючи ціну газу 7988,63 грн. за 1000 куб. м. (згідно з додатковою угодою на газ із 1 січня 2020 р. по 30 квітня 2020 та рахунків на розподіл і транспортування природного газу), ціну електроенергії 3,1768 грн. за 1 кВт. (згідно з копією рахунку за електроенергію за січень 2020 р.), ціну матеріалів та інших витрат:

  • – з 1 січня 2020 року в розмірі: на теплову енергію, яка виробляється котельнями на природному газі: з гірськими – 2580,83 грн. (у т.ч. ПДВ) за 1 Гкал; для сіл без статусу гірських (Тисменичани с/р та Цуцилів с/р) – 4297,16 грн. (у т. ч. ПДВ) за 1 Гкал; на теплову енергію для адмінприміщень за адресою: м. Надвірна, майдан Шевченка, 33 (паливна), майдан Шевченка, 39 (паливна) – 2040,58 грн. (у т. ч. ПДВ) за 1 Гкал.

Затвердили тариф на теплову енергію для бюджетних установ району, враховуючи ціну дров із перевезенням 1160 гривень за 1 м куб. (згідно з укладеними договорами), ціну електроенергії 3,1768 грн. за 1 кВт. (згідно з копією рахунку за електроенергію за січень 2020 р.), ціну матеріалів та інших витрат: з 1 січня 2020 року в розмірі: на теплову енергію, яка виробляється котельнями на дровах: 2593,21 грн. (у т. ч. ПДВ) за 1 Гкал.

***

Взято до уваги інформацію Надвірнянської місцевої прокуратури про результати діяльності на території району за 2019 рік, з якою виступив прокурор Богдан Гриновецький.

Депутати ухвалили рішення з питань надання згоди на списання автомобілів; основних засобів; на проведення конкурсу на право оренди приміщень, а також на продовження термінів дії договорів оренди, приміщень та на укладення договору оренди приміщень, що відносяться до спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст району.

Медичні послуги стали товаром

На тридцять другій сесії районної ради депутати затвердили положення про надання платних послуг КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня», переліку та тарифів на платні послуги, які надає КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня Надвірнянської районної ради».

Директор даного КНП Сергій Ємельянчук уточнив, що вони (платні послуги) передбачені, перш за все, для тих пацієнтів, які не підписали декларацію із сімейним лікарем, а також для розрахунку із страховими компаніями людей – потерпілих, або які захворіли, перебуваючи на території району, або які звернулися за меддопомогою у ЦРЛ. Також він додав, що такі положення розроблено в усіх райлікарнях Прикарпаття, у т. ч. і м. Івано-Франківська.

Ще одне аналогічне Положення про надання платних послуг затвердили і по КНП «Дитяча лікарня Надвірнянського району Надвірнянської районної ради», яке очолює Василь Монастирецький.

***

Депутати схвалили ряд звернень за пропозиціями депутатських фракцій ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода», зокрема щодо недопущення прийняття Закону України про «продаж української землі». Крім того депутати районної ради схвалили звернення депутатської фракції ВО «Свобода» в районній раді щодо скасування норми законів України від 20.09.2019 року №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг», від 20.09.2019 року №129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг».

За словами депутата районної ради Віктора Мельниченка: «Закони спричиняють фактичне знищення мікропідприємництва, бо в сьогоднішніх реаліях виключно спрощена система оподаткування обліку та звітності дає можливість розвивати бізнес-ініціативу в Україні. Закриття діяльності мікропідприємцями спричинить втрату великої кількості робочих місць та суттєво скоротить надходження у бюджет Надвірнянського району.»

Одноголосно районні обранці підтримали звернення з вимогою до НКРЕКП та Кабінету Міністрів України скасувати постанову НКРККП № 3013 «Про встановлення тарифів для ТОВ «Оператор ГТС України» на послуги транспортування природного газу для точок входу і точок виходу на регуляторний період 2020 – 2024 роки».

Депутат районної ради Сергій Штогрин зазначив, що, втілюючи ідею загальної газифікації, жителі Надвірнянщини, у більшості випадків, за власні кошти замовляли документи, експертизи, здійснювали підключення. Нічого не змінилось і на сьогодні – при будівництві індивідуального або багатоквартирного будинку необхідно за власні кошти виготовити документацію, прокласти труби, здійснити підключення. Вважаємо це рішення незаконним і грабіжницьким. Це справжній удар по кожній українській сім’ї.

Також депутати районної ради ухвалили звернення з приводу вбивства українського патріота Артема Мирошниченка. У тексті звернення йдеться про те, що, зважаючи на те, що спілкування в Україні українською мовою обертається смертельною небезпекою, звертаємось до Президента України взяти під особистий контроль справу щодо вбивства Артема Мирошниченка та вимагаємо:

  • – кваліфікувати вбивство Артема Мирошниченка як вбивство на ґрунті мовної та національної ворожнечі;
  • – забезпечити якнайшвидше розслідування даного злочину, забезпечити реальний захист свідків у цій справі;
  • – закрити КПВВ на лінії фронту московсько-української війни (у зв‘язку з тим, що один із убивць зареєстрований на окупованій Росією території);
  • – провести перевірку виконання програм патріотичного виховання в закладах освіти.

Інф. районної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/02/na-hhhii-sesiji-rajonnoji-rady/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/02/Депутати-всі.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/02/трійка-влади.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.