- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У Надвірній відбувся кінопоказ фільму «Крути 1918»

Posted By Модератор On 14.02.2020 @ 12:24 In Нація | No Comments

До 102-ї річниці бою під Крутами у кінотеатрі «63» у Надвірній відбувся показ художньої відеострічки «Крути 1918», в основі якої реальні події бою проукраїнської молоді з червоноармійцями під час Перших Визвольних Змагань.

kruty [1]

Кінопоказ організували за сприяння голови районної ради Івана Гурмака та голови райорганізації ВО «Свобода», депутата обласної ради Михайла Іваночка.

Як наголосив Іван Гурмак, цей фільм розповідає про молодих юнаків, сповнених мрій та життєвих планів, які вірили в незалежну Україну, у свій народ, які беззастережно та сміливо йшли захищати свою державу. Ця історія актуальна і сьогодні, юні крутяни – це прообраз сучасних молодих українців, які так само самовіддано йдуть захищати Україну на сході. Тому кінопоказ таких фільмів є одним із способів національно-патріотичного виховання молоді.

Зал кінотеатру – переповнений, глядачі сиділи навіть на підлозі. На кінопоказ завітали діти, молодь, а також учні Гвіздської ЗОШ І-ІІІ ст. із вчителями, пластуни станиці Надвірна, вихованці Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату та викладачі, учні Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 і вчителі, молодь МГО «Сокіл», волонтери, військові та інші.

  • Художній фільм «Крути 1918» – режисерська робота Олексія Шапарєва. Картина знята у жанрі історичного екшену за реальною історією героїчного бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року.
  • На тлі доленосних подій у країні двоє братів Андрій та Олекса Савицькі закохуються у прекрасну Софію. Більшовики підступають до Києва, місто наповнене “червоними” агентами. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами і студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких Андрій і Олекса, стають проти 4-тисячного добре озброєного війська…

Після перегляду стрічки всі присутні спільно помолилися за душі Героїв України. Також глядачі ділилися враженнями та висловлювали бажання щодо необхідності проведення подібних заходів, повідомляє сайт Надвірнянської районної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/02/u-nadvirnij-vidbuvsya-kinopokaz-filmu-kruty-1918/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/02/kruty.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.