- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Незаконна зброя: злочин і відповідальність

Posted By Модератор On 06.03.2020 @ 11:58 In До відома краян,Застереження | No Comments

В Україні зросла кількість злочинів із застосуванням вогнепальної зброї. Гранатомети, автомати, гранати й інші засоби ураження, здебільшого, надходять із зони проведення ООС, також пропозиції можна знайти, навіть, в Інтернеті.

Як на країну, де триває війна, Україні вдається достатньо ефективно протидіяти негативним наслідкам незаконного обігу зброї та засобів ураження. Території на захід від лінії розмежування залишаються порівняно спокійними, країну продовжують відвідувати туристи, інвестори вкладають сюди кошти. Питання зброї та безпеки у нас, як і в усьому світі, вирішують підвищеною увагою правоохоронців, посиленням заходів безпеки під час публічних подій, додатковими перевірками, встановленням блокпостів у нестабільних регіонах тощо. Однак, подолати проблему повністю вдасться лише тоді, коли головними дійовими особами антитерористичних заходів стануть самі українські громадяни. Саме пересічні жителі найоперативніше зможуть зреагувати на незвичну поведінку родича чи знайомого, котрий повернувся із зони ООС, на пакунок, залишений невідомим у громадському місці, особу, котра підозріло поводиться під час масових заходів.

Крім того, якщо арсенали зброї потраплять до певних сумнівних груп, то жертвами цієї зброї може стати кожен із нас. Такими групами можуть керувати як із Російської Федерації, так і з будь-якої точки України для проведення маштабних диверсійних і терористичних актів. Згадані протиправні прояви можуть загострювати суспільно-політичну ситуацію у державі, сіяти паніку серед громадськості.

Якщо воліємо вберегтися від такої небезпеки, то повинні усвідомлювати, що зобов’язані негайно повідомити правоохоронні органи про наявність у громадян незареєстрованої зброї, боєприпасів та інших засобів ураження.

Михайло ГРАБОВСЬКИЙ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/03/nezakonna-zbroya-zlochyn-i-vidpovidalnist/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.