- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Обговорили виконання міського бюджету, цільових програм за 2019 рік та внесли зміни у програми на 2020 рік

Posted By Модератор On 06.03.2020 @ 12:36 In У міській раді | No Comments

Під орудою в. о. Надвірнянського міського голови Тараса Пекарського за участі народного депутата України Зіновія Андрійовича 27 лютого відбулася 39-а сесія міської ради, яка стала першою у нинішньому році.

За пропозицією Тараса Пекарського депутати хвилиною мовчання вшанували полеглих борців за волю України, в їх когорті – і Герої Небесної Сотні, і воїни російсько-української війни, про що наголосив Тарас Пекарський, нагадавши події 2014-го, бої за Дебальцеве.

Секретарем засідання 39-ї сесії обрано депутата міської ради Романа Мажака.

Депутати одноголосно підтримали порядок денний сесії, а також додаткові питання, запропоновані профільними постійно діючими комісіями та президією міської ради. Чималу увагу акцентували на необхідності включення до порядку денного питання про співфінансування інвестиційного проекту з будівництва плавального басейну ДЮСШ відділу освіти райдержадміністрації. Про це мовив у своєму виступі на сесії Зіновій Андрійович. Парламентар поінформував, що перші цьогорічні два місяці стали особливо активними в представленні об`єктів, які реалізовуватимуть за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Як зауважив Зіновій Андрійович, до цього часу Надвірнянщина не була представлена у такому вкрай важливому і дієвому процесі. І ось, нарешті, за результатами засідання регіональної комісії з оцінки забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, які реалізовуватимуть за рахунок коштів ДФРР, у блоці таких проектів – і вже згаданий басейн, а також ДНЗ у Білих Ославах, спортивний зал у Заріччі та Гаврилівський ліцей.

***

Про виконання місцевого бюджету м. Надвірна за 2019 рік доповідала начальник управління бухгалтерського обліку і звітності міської ради Ольга Збіглей.

На 2019 рік уточнений обсяг доходів місцевого бюджету визначено в сумі 55 540 296 грн., у т. ч.: загального фонду – 54 366 028 грн., спеціального фонду – 1 174 268 грн., з них міжбюджетні трансферти – 3 485 401 грн.

Надходження до бюджету за 2019 рік склали 54 754 333 грн., у т. ч.: надходження загального фонду – 53 433 982 грн., спеціального фонду – 1 320 351 грн., з них міжбюджетні трансферти – 3 152 856 грн. Дохідну частину міського бюджету виконано на 98,58 %.

Основними бюджетоутворюючими податками є: податок на майно, що включає податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; земельний податок та орендну плату, виконання складає 102 % до планових надходжень за 2019 рік (19 571 066 грн.); єдиний податок з фізичних та юридичних осіб виконано на 98 % до уточнених річних планових надходжень (13 188 538 грн.); акцизний податок виконано на 92,2 % (11 740 348 грн., у т. ч. акцизний податок із вироблених та ввезених нa митну територію України підакцизних товарів (продукції) – 8 956 959 грн.); плату за надання інших адміністративних послуг виконано на 99,7 % до планових надходжень (4 841 973 грн.).

Видатки загального й спеціального фондів міського бюджету за 2019 рік проведено у сумі 55 403 955 грн., що складає 96,4 відсотка до уточнених призначень на відповідний період, у т. ч. по загальному фонду – 29 439 722 грн. (виконання 95,5%), по спеціальному фонду – 25 964 233 грн. (виконання 97,3 %).

Заслухавши звіт, депутати його затвердили. Окремим рішенням внесено зміни до вже цьогорічного основного фінансового документу.

За координацією заступника міського голови Василя Василенка депутати затвердили виконання програм соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, благоустрою, фінансування робіт з екологічного фонду і заходів щодо її реалізації за 2019 рік, безпеки та організації дорожнього руху у м. Надвірна на 2018-2020 роки, виділення коштів із залишку минулого року, внесення змін в заходи програм соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, благоустрою на 2020 рік .

***

Депутати вирішили встановити розмір кошторисної зарплати на 2020 рік при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту, технічного переоснащення) об`єктів, що споруджуються за рахунок коштів міського бюджету та коштів підприємств, установ, організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста, у розмірі 11200 грн., що відповідає середньому розряду складності робіт 3,8.

***

Депутати прийняли до відома інформацію про виконання 12-ох програм місцевого бюджету за минулоріч, про що інформував в.о.міського голови Тараса Пекарський, під керівництвом якого депутати ухвалили конкретні рішення і з інших важливих питань.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Олег Антонюк координував питання, що стосуються затвердження Регламенту «Центр надання адміністративних послуг», виділення коштів з бюджету міської ради для надання матеріальної допомоги учасникам АТО і соціально незахищеним категоріям містян, а також низку питань щодо затвердження експортно-грошових оцінок земельних ділянок в м.Надвірна та продаж їх шляхом викупу орендарями, повторного проведення земельних торгів (аукціону) із продажу земельної ділянки тощо.

Депутати прийняли позитивні рішення міської ради стосовно питань, які регулюють відносини у сфері архітектури, містобудування, земельних ресурсів. Керували обговоренням начальники відділів містобудування та архітектури Світлана Кантор і земельних ресурсів Лілія Хлопан. Також внесено зміни в програму фінансування робіт з ведення містобудівного кадастру у м.Надвірна на 2020 рік та прийнято до відома виконання цієї програми за 2019 рік, заслухано інформацію про виконання Програми розвитку земельних відносин та землекористування на території м.Надвірна на 2019 рік.

***

Завершили сесію оголошенням депутатських запитів і звернень. Зокрема, депутати підтримали звернення депутатської фракції ВО «Свобода» до вищого керівництва держави з приводу вбивства українського патріота Артема Мирошниченка та щодо вимоги скасувати закони України від 20.09.2019 року №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» й інших Законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг», від 20.09.2019 року №129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг».

Також Євген Луців звернувся щодо встановлення вказівників з назвами вулиць у районі масиву «Комунальна-Мельничука», а Василь Будзак – щодо встановлення у місті громадських вбиралень. Депутати підтримали звернення Надвірнянської міської ради щодо постанови НКРЕКП про встановлення плати за транспортування природного газу.

Інф. Надвірнянської

міської ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/03/obhovoryly-vykonannya-miskoho-byudzhetu-tsilovyh-prohram-za-2019-rik-ta-vnesly-zminy-u-prohramy-na-2020-rik/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.