- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Медикам Надвірнянської ЦРЛ допомогли на майже 800 тис. грн.

Posted By Модератор On 15.05.2020 @ 13:05 In Благодійність,Медицина | No Comments

Із перших днів запровадження в Україні карантину через поширення небезпечної коронавірусної інфекції COVID-19 медики зіткнулися із великою проблемою – відсутністю засобами особистого захисту, щоб убезпечити себе від зараження цією недугою, уникнення її розповсюдження серед оточуючих, зберегти життя та залишатися здоровими. Тому волонтери і доброчинці відразу почали допомагати лікарям – борцям із COVID-19.

Компанія «MAC PAW CARES» (директор – уродженець Надвірної, випускник Надвірнянського ліцею Олександр Косован) долучилася до доброї справи, закупивши у Китаї 2 тис. захисних костюмів і захисні щитки для медиків, 5 апаратів ШВЛ у Німеччині. Апарати штучної вентиляції легень встановлять у тих лікарнях, де приймають хворих на коронавірусну інфекцію, зокрема, у Надвірнянській та Галицькій центральних райлікарнях, а також в одному із Київському медзакладі.

Минулого тижня Олександр Косован завітав із гуманітарним вантажем від компанії «MAC PAW» до Надвірнянської центральної райлікарні та передав 600 захисних костюмів, 100 масок із захисними візорами (надруковані волонтерами на 3D принтері) та спецзасоби особистої гігієни. Апарат ШВЛ поки ще у дорозі із Німеччини (за станом на 7 травня ц. р.), але Олександр Косован сподівається, що на кордоні він довго не затримається і все-таки прибуде якнайшвидше до Надвірнянської ЦРЛ.

Прикметно, що компанія «MAC PAW» на благодійні допомоги лікарням уже виділила 7 млн. грн., із них майже 800 тис. грн. – для Надвірнянської ЦРЛ.

Волонтери українських ІТ-компаній виділяли кошти для благодійних фондів або самостійно з`ясовували потреби медичних закладів, передававши спецзасоби та життєво важливе медобладнання. Значні кошти вносили і самі спеціалісти. Загалом сума сягнула на понад 57 млн. грн.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/05/medykam-nadvirnyanskoji-tsrl-dopomohly-na-majzhe-800-tys-hrn/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.