- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Недопустимим є зволікання щодо початку капітального ремонту дороги Надвірна-Бистриця

Posted By Модератор On 29.05.2020 @ 12:37 In Новини | No Comments

У цьому переконаний народний депутат України Зіновій Андрійович.

Згадана дорога потребує негайного відновлення! Тому він скерував 20 травня ц. р. своє депутатське звернення Прем`єр-міністру України Шмигалю Д. А. та голові Івано-Франківської ОДА Федоріву В. В. щодо збільшення фінансування капітального ремонту дороги Надвірна-Бистриця та моста на цій дорозі.

До мене, як до народного депутата України, йдеться у зверненні, у черговий раз звернулися жителі м. Надвірної та сіл Пнів, Пасічної, Зеленої і Бистриці Надвірнянського району стосовно капітального ремонту дороги С090901 Надвірна-Бистриця на км 0+000 – км 39+144, яка є дорогою загального користування місцевого значення і пролягає через вищезазначені населені пункти.

Капітальний ремонт згаданої дороги не проводили більше десяти років, внаслідок чого дорожнє покриття вщент зруйноване, утворились глибокі та великі вибоїни, ями. Такий стан дороги унеможливлює рух транспорту, перешкоджає вчасному доїзду автомобілів швидкої медичної допомоги та пожежної охорони, чим створює небезпеку для життя та здоров’я людей.

Вищезазначений об’єкт має стратегічне значення і є необхідною транспортною артерією для регіону. Стан дороги впливає на розвиток вказаних населених пунктів, у т. ч. на розвиток їх економічного потенціалу, а також на розвиток туристичної сфери.

Доведені до відчаю люди не­одноразово вдавалися до масових акцій, перекриваючи проїзд для великовагових транспортних засобів, та, на жаль, їх не чують. За станом на сьогодні (20 травня) роботи на цих об’єктах не розпочали, тому вони збираються проводити такі акції й надалі.

Розпорядженням Івано-Франківської ОДА від 13.03.2020 р. затверджено перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою 3131090 у 2020 р. Згідно з переліком на дану автомобільну дорогу передбачено 15000,00 тис. грн. Також у переліку передбачено кошти у розмірі 3960,00 тис. грн. на капітальний ремонт моста на даній автомобільній дорозі через р. Бистриця Надвірнянська у с. Зелена Надвірнянського району. Громади вищевказаних населених пунктів стурбовані обмеженим фінансуванням даних проектів, оскільки керівництвом ОДА було обіцяно фінансування в розмірі 100000,00 тис. грн.

Зважаючи на вищевказане, задля зменшення соціально негативних настроїв серед населення прошу Вас розглянути можливість вирішення даного питання у частині збільшення фінансування та у найкоротший термін розпочати роботи з капітального ремонту дороги С090901 Надвірна-Бистриця на км 0+000 – км 39+144 і капітального ремонту моста на автодорозі Надвірна-Бистриця на км 25 -447 через р. Бистриця Надвірнянська у с.Зелена Надвірнянського району, наголошено у депутатському зверненні народного депутата України Зіновія Андрійовича.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/05/nedopustymym-je-zvolikannya-schodo-pochatku-kapitalnoho-remontu-dorohy-nadvirna-bystrytsya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.