- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Про стан атмосферного повітря на Прикарпатті

Posted By Модератор On 29.05.2020 @ 12:10 In Акцент,Протести | No Comments

Упродовж 2019 року Державна установа «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» провела моніторинг стану атмосферного повітря у 81-ому населеному пункті Прикарпаття. Проби повітря на рівень забруднення важкими металами та вихлопними газами відбирали з місць скупчення автотранспорту в 51 сільському поселенні на 135 маршрутних постах.

Основними забруднювачами повітря є підприємства з виробництва та розподілення електроенергії, будівельної промисловості, видобутку корисних копалин. Значний вплив на атмосферне повітря здійснює автотранспорт.

Перевищення норм забруднення виявлено: за вмістом оксиду вуглецю – у селі Ямниця Тисменицького району; у місті Коломиї на вулицях Шевченка та Мазепи, у м. Івано-Франківськ на вулицях Довга-Галицька, Деповська, Мартинця-Вітовича, Галицька-Дністровська, Привокзальна;

за вмістом діоксиду азоту – у Коломиї на вулицях Мазепи й Шевченка; у смт. Делятин Надвірнянського та у селі Пуків Рогатинського районів; у м. Івано-Франківськ, перехрестя вулиць Галицька-Тролейбусна-Пасічна, Привокзальна, Вовчинецька, Дністровська, Тарнавського, Залізнична, Незалежності, Довга;

за вмістом аміаку – у м. Надвірна КП «Надвірнакомунсервіс» (санітарно-захисна зона полігону ТПВ); за вмістом формальдегіду – у Калуші на вулицях Хмельницького та Долинська;

за вмістом пилу – у Коломиї на вулиці Тарнавського; у смт. Перегінськ Рожнятівського та у с. Пуків Рогатинського районів; у м. Івано-Франківськ, перехрестя вулиць Галицька-Тролейбусна-Пасічна, Вовчинецька, Галицька, 65, Дністровська, Незалежності, Залізнична.

Перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі виявилися незначними: у межах 1,1 – 1,5 ГДК, в основному на перехрестях, біля вокзалів та транспортних розв’язок.

Про виявлені факти інформовані органи місцевого самоврядування, питання про це заслухали на засіданні міськвиконкомів і громадських рад.

Упродовж моніторингу відібрано для лабораторних досліджень 1305 проб атмосферного повітря, з них 270 або 2,1% не відповідають вимогам Гігієнічних регламентів «Гранично-допустимі концентрації хімічних і біологічних чинників в атмосферному повітрі населених місць».

За інформацією сайту Івано-Франківського

обласного лабораторного центру МОЗ України.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/05/pro-stan-atmosfernoho-povitrya-na-prykarpatti/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.