- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Скорочень не буде! ВО «Карпати» домовилося про запуск нового проєкту»

Posted By Модератор On 22.05.2020 @ 11:01 In Новини | No Comments

Таке повідомлення з’явилося днями на сторінці найбільшого промислового підприємства Івано-Франківська у «Фейсбуці». Державне підприємство ВО «Карпати» успішно відновило роботу у час карантину. Нині працівники заводу задіяні на виробництві кабельно-провідникової продукції для автоконцернів «Skoda» і «Audi».

«На підприємстві створені всі умови для безпечної роботи. Перед її початком були продезінфіковані всі внутрішні та зовнішні площі заводу. Для працівників закупили засоби індивідуального захисту – маски, рукавички, дезінфектори для рук. Де можливо, встановлені перегородки, щоби убезпечити працівників. Також нанесені розмітки для збереження соціальної дистанції. Приміщення підприємства регулярно прибираються, для цього навіть придбали спеціальну техніку. Також, прийнято рішення всім працівникам проводити температурний скринінг і допускати до роботи тільки тих працівників, які здорові», – цитує генерального директора ВО «Карпати» Дмитра Втерковського пресслужба підприємства.

За його словами, підприємство закупило для працівників майже 100 тис. масок та понад 10 тис. пар рукавичок. Загалом, ВО «Карпати» витратило 4,5 млн. грн. на закупівлю засобів індивідуального захисту працівників, дезінфікуючих засобів та спеціальної техніки для прибирання приміщень.

«Звісно, у цих непростих умовах працівники переживають, чи буде на підприємстві скорочення. Хочу вас запевнити, скорочення на заводі не буде. Підприємство під час карантину зуміло досягти домовленостей із нашими іноземними партнерами про відкриття нового проєкту із виробництва кабельно-провідникової продукції», – відзначив Дмитро Втерковський.

У новому проєкті, який розпочне роботу наприкінці липня – на початку серпня буде задіяно 600 працівників, загалом на підприємстві працюватиме 4 000 тисячі робітників. Сьогодні на заводі вже ведуть підготовчі роботи для запуску нового проєкту.

«Ми розуміємо, що у цей непростий час наші працівники дорожать роботою. Тому робимо все для того, щоби вони і надалі були нею забезпечені, мали стабільну заробітну плату та всі передбачені законодавством соціальні гарантії. Ми дорожимо кожним працівником і зацікавлені в тому, щоби зберегти колектив», – говорить генеральний директор ВО «Карпати».

За його словами, є працівники, які на даний момент не задіяні в роботі підприємства. Проте їх не звільняють.

«Ці працівники знаходяться у простоях із збереженням двох третіх від базової зарплати. До речі, ті наші працівники, які зараз знаходяться на обліку у центрах зайнятості при бажанні зможуть повернутися на завод, коли відкриється новий проєкт. Ми завжди раді людям, які у нас працювали», – додав генеральний директор.

Дмитро Втерковський закликав працівників заводу не панікувати, не вірити плітками і бути впевненими у тому, що як би не складалася ситуація в Україні чи у світі, менеджемент ВО «Карпати» все зробить для того, аби працівники відчували себе захищеними і мали роботу, повідомляє «Франківська газета».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/05/skorochen-ne-bude-vo-karpaty-domovylosya-pro-zapusk-novoho-projektu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.