- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Євген Луців – Стефаниківський лауреат

Posted By Модератор On 12.06.2020 @ 12:20 In Акцент,Творчість | No Comments

Минулого тижня на засіданні комісії з призначення обласної літературної премії ім. Василя Стефаника під головуванням першого заступника голови обласної ради Василя Гладія визначили переможців.

Беззаперечним лідером та переможцем у номінації «Поезія» став Дмитро Лазаренкоі з твором «На самоті з Творцем». У номінації «Документальна і науково-критична література (естетика, літературознавство, мистецтвознавство, українознавство, художня публіцистика, критика, мемуаристика)» дванадцять із тринадцяти членів комісії проголосували за твір «Замовлені від кулі, шаблі. Гуцульська магія» Євгена Луціва із Надвірної. Він – учитель Пасічнянського ліцею, місцевий краєзнавець, голова Надвірнянської районної організації Всеукраїнського історико-просвітницького товариства «Меморіал» ім. В. Стуса, депутат Надвірнянської міської ради.

Також особливу дискусію викликали твори у номінації «Проза» – історичний роман «Анна-Єфросинія – велика княгиня Романова» Володимира Гловацького, «Dolce Vita» Марії Микицей та «Чужі гріхи» Тетяни П’янкової. Голосували двічі, однак нікому з трьох претендентів не вдалося набрати необхідної кількості голосів для перемоги, інформує прес-служба ОДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/06/evhen-lutsiv-stefanykivskyj-laureat/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.