- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Надвірнянських медиків привітали з професійним святом

Posted By Модератор On 26.06.2020 @ 16:37 In Новини | No Comments

Традиційно у третю неділю червня медики відзначають своє професійне свято. Найбільше за всі скарби та будь-які надбання цінується здоров’я людини, а тому професія лікаря завжди була, є та залишиться однією з найнеобхідніших і найшанованіших. Немає вищого і благороднішого покликання, аніж збереження здоров’я і життя, немає жертовнішої та гуманнішої професії, аніж професія медика.

У переддень свята керівництво міста і району привітало працівників КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня», КП «Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги» та КНП «Дитяча лікарня Надвірнянського району». У зв’язку із запровадженими карантинними заходами в актовому залі Надвірнянської центральної районної лікарні була обмежена кількість присутніх. Проте це не завадило передати медикам найщиріші привітання та побажання.

DSC_0688 [1]

Привітали медичних працівників району і міста голова Надвірнянської РДА Володимир Пасько, голова районної ради Іван Гурмак, помічник народного депутата України Зіновія Андрійовича Богдан Нагорняк, заступник голови районної ради Ігор Писклинець та в. о. Надвірнянського міського голови Тарас Пекарський.

DSC_0661 [2]

Голова районної ради Іван Гурмак у своєму вітальному слові відзначив: «Незважаючи на складні обставини та реформи в галузі охорони здоров’я, медичні колективи Надвірнянського району наполегливо та невтомно працюють, несуть нелегку службу і стоять на варті здоров’я населення. Зі сторони депутатського корпусу районної ради Ви завжди знайдете підтримку. Вдячний кожному медпрацівнику за самовіддану працю та відданість професії лікаря. У теперішньому протистоянні невидимому ворогу такому, як коронавірус, медичні працівники стали воїнами боротьби за людське життя, проявили стійку мужність та наполегливість. Незважаючи на непрості умови сьогодення, медичні працівники району працюють ефективно й кваліфіковано.

Щиро вітаю медичні колективи КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» на чолі з Сергієм Ємельянчуком, КНП «Дитяча лікарня Надвірнянського району» на чолі з Василем Монастирецьким та працівників КП «Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги» на чолі з Емілією Сем’янів. Бажаю, у першу чергу – здоров’я, особистого щастя, наснаги, благополуччя у родинах, мирного неба і затишку. Зі святом Вас!».

Від імені депутатського корпусу та себе особисто голова районної ради вручив подарунковий сертифікат директору КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» Сергію Ємельянчуку на отримання кондиціонера.

Із теплими і щирими словами привітань звернувся до присутніх міський очільник Тарас Пекарський, який наголосив, що призначення лікаря – рятувати життя людей і оберігати їхнє здоров’я. Ці споконвічні цінності є найважливішими за всі скарби у світі, тому професія медика була, є і буде однією з найблагородніших. Медики — як янголи-охоронці, які починають піклуватися про людину ще до її появи на світ, зустрічають кожного з нас і супроводжують протягом усього життя, від першого до останнього подиху. Переживаючи період пандемії, Україна, як і увесь світ, зрозуміла неоціненну роль медицини та медперсоналу у житті людства. Сьогодні наші медики на передовій протидіють поширенню коронавірусної хвороби, борються за життя кожного хворого, ризикуючи власним. Тарас Пекарський висловив щирі слова подяки надвірнянським медикам за їхню сумлінну і жертовну працю в сьогоднішній непростий час.

Кращим фахівцям галузі, зокрема медикам, які були безпосередньо задіяні до лікування хворих на коронавірусну хворобу, вручили відзнаки «За заслуги перед Надвірнянщиною», «Сила милосердя», медалі «Знання, душу, серце – людям», грамоти та подяки ОДА, райдержадміністрації, районної та міської рад за боротьбу з пандемією COVID-19.

Найвищою відзнакою району «За заслуги перед Надвірнянщиною» Іван Гурмак нагородив завідувачку інфекційного відділу Валентину Дронів та завідувача відділу анестезіології й інтенсивної терапії Михайла Лютого.

За представленням народного депутата України Зіновія Андрійовича медпрацівників нагородили орденом “Сила милосердя” та медалями “Знання, душу, серце – людям”. Зокрема, ордена «Сила милосердя» удостоїлися заступник головного лікаря Іван Маланюк, завідувач гінекологічного відділення Ярослав Барчук, лікар-рентгенолог Микола Худецький. Такими орденами та медалями нагородили працівників КНП «Богородчанська центральна районна лікарня» та міської лікарні міста Яремче.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/06/nadvirnyanskyh-medykiv-pryvitaly-z-profesijnym-svyatom/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/06/DSC_0688.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/06/DSC_0661.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.