- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Не вірте фейкам про коронавірус!

Posted By Модератор On 24.06.2020 @ 09:37 In Новини | No Comments

Останнім часом на особистих сторінках користувачів та груп у соціальних мережах спостерігаються непоодинокі випадки поширення різного роду маніпулятивної та недостовірної інформації щодо коронавірусної інфекції COVID-19, виявленої у м. Ухань (провінція Хубей, Китай).

Ті, котрі ще донедавна були «провідними політологами», зараз перекваліфікувалися на «фахових вірусологів» та «кваліфікованих юристів» у сфері протиепідемічного захисту населення. При цьому, для привернення уваги аудиторії та збільшення кількості «лайків», нерідко поширюються сумнівні та неперевірені публікації, що стосуються даної інфекції.

Останні випадки поширення таких «фейків» викрито і в нашій області. Це стосується і випадків виявлення людей із коронавірусом, і в нібито наявності «імунітету» від даної хвороби у курців, а також повної заборони виходу на вулицю дітей та кримінальної відповідальності за це їхніх батьків.

коронавірус фейк [1]

А чого вартує тільки масово розповсюджений фейк про вертольоти, які будуть здійснювати з повітря дезінфекцію міста!

Саме тому, на даний час потрібно не нагнітати ситуацію, не сіяти паніку та не розповсюджувати дезінформацію про коронавірус (за що поліція може притягнути до відповідальності за ст. 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Поширення неправдивих чуток»), а ретельно перевіряти достовірність інформації перед тим, як донести її до інших громадян. Росповсюджувати необхідно тільки перевірену інформацію, отриману від посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, а також правоохоронців, або ж з офіційних сторінок вказаних уставнов.

У цьому контексті доречними є слова міського голови м. Івано – Франківська Руслана Марцинківа, котрий на своїй сторінці у FACEBOOK написав:

«Пам’ятайте – швидше за епідемію коронавірусу поширюються інформаційні віруси! А цей вид вірусу безжальний, бо вражає найважливіше – розум! Зберігайте здоровий глузд і будьте відповідальними один перед одним!».

Отож, не вірте та не розповсюджуйте всяку нісенітницю та бутьте здорові!

Іван Загребельний.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/06/ne-virte-fejkam-pro-koronavirus/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/06/коронавірус-фейк.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.