- Народна Воля - http://volya.if.ua -

11 мільйонів 3316 тисяч гривень допомоги виплатили жителям Надвірнянщини

Posted By Модератор On 31.07.2020 @ 11:03 In Новини | No Comments

Управління соціального захисту населення РДА інформує, що згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 2 липня 2020 року № 811-р «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла у червні 2020 року», за станом на 27 липня ц. р. 380 особам, які постраждали внаслідок стихії у Надвірнянському районі, згідно з реєстром (за категоріями) виплатили відповідно 11 млн. 331 тис. 6 грн. Робота щодо виплат триває.

Загалом на Івано-Франківщині за попередніми підрахунками пошкоджень та руйнувань зазнали 1895 об’єктів комунальної власності. Для їх відновлення необхідно понад 2 млрд. грн. Про це розповіли 27 липня на нараді під керівництвом голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва, а також зазначили, що на сьогодні без газопостачання залишаються 1807 абонентів у 16 населених пунктах. Тривають роботи щодо забезпечення транспортного сполучення, відновлення доріг, мостів, берегоукріплень. Для ліквідації наслідків стихії з резервного фонду Державного бюджету для області виділено 480 мільйонів гривень. Першочергово ці кошти спрямували на виплату матеріальної допомоги постраждалим від стихії. Зокрема, на сьогодні людям виплачено понад 50 мільйонів гривень, наголосив Віталій Федорів.

Керівник області підкреслив, що нарахування матеріальної допомоги відбувалося виключно згідно зі згаданим розпорядження КМУ № 811-р від 2 липня 2020 року.

Також фінансовий ресурс спрямують на відновлення об’єктів соціальної сфери, мостів і мостових переходів комунальної власності, водогосподарських об’єктів та закріплення зсувонебезпечних ділянок, відновлення об’єктів газового господарства та автомобільних доріг комунальної власності місцевого значення.

За станом на 27 липня обласна державна адміністрація спільно з районами, містами та ОТГ відпрацювали Перелік невідкладних (першочергових) заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, повідомляє пресслужба ОДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/07/11-miljoniv-3316-tysyach-hryven-dopomohy-vyplatyly-zhytelyam-nadvirnyanschyny/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.