- Народна Воля - http://volya.if.ua -

800 млн. грн. не вистачить на подолання наслідків

Posted By Модератор On 03.07.2020 @ 11:59 In Депутати за роботою,Ситуація | No Comments

Про це з трибуни Верховної Ради України цього тижня заявив народний депутат України Зіновій Андрійович і закликав колег негайно внести зміни до постанови про Держбюджет-2020.

Перед початком виступу на його прохання у сесійній залі продемонстрували відеосюжет про жахливу руйнівну повінь у західній Україні.

Парламентар зазначив: – 23-тє і 24-те червня ввійшли в історію держави як надзвичайна ситуація, внаслідок чого зруйновано інфраструктуру чотирьох областей. Органи місцевого самоврядування боряться з наслідками підтоплень.

Звичайно, основною причиною маштабних паводків на 90 відсотків є інтенсивні опади. Але на формування і проходження паводків у Карпатах суттєвий вплив мають і техногенні чинники: нищення лісових масивів Карпат і зменшення їх водопоглинаючої функції, порушення крутосхилів у гірських районах; затори у руслах річок, створені деревами, кореневищами, хмизом, що залишаються внаслідок незаконних вирубок, а також побутових відходів; порушення режиму господарювання у водоохоронних зонах, прибережних смугах. А особливої шкоди паводок наробив у середніх, малих ріках, де не проводять руслорегулювальні роботи.

Івано-Франківська, Львівська, Чернівецька і Закарпатська області потребують допомоги у цей особливо відповідальний момент. 800 млн. грн. не вистачає для того, щоб подолати наслідки. У 2008-ому році сума складала більше 4 млрд. грн. Тому негайно треба внести зміни до постанови про Держбюджет-2020. Безпека життя і здоров`я наших співвітчизників – понад усе, – наголосив Зіновій Андрійович, звертаючись до колег-депутатів підтримати його пропозицію.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/07/800-mln-hrn-ne-vystachyt-na-podolannya-naslidkiv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.