- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Переріслянці – для активного дозвілля дітей

Posted By Модератор On 31.07.2020 @ 10:58 In Новини | No Comments

Не секрет, що життєдіяльність у територіальних громадах залежить не тільки від ефективного керівництва влади всіх рівнів, а й активності самих жителів, спільного вирішення назрілих проблем, реалізації задумів, стійкості у відстоюванні важливих позицій, сміливих ідей і, звичайно, пошуку фінансових джерел.

Переріслянцям активності ніколи не бракувало. Не позичати їм також творчого вогнику, мрій, планів, які рано чи пізно, але поступово стають реальністю. Нещодавно у цьому селі відкрили й освятили спортивно-ігровий майданчик для дітей біля місцевого закладу культури. Як вдалося його спорудити і на що ще очікує малеча, розповідає спеціаліст відділу освіти Переріслянської ОТГ Руслана Непеляк, яка очолює ініціативну групу щодо створення громадської організації «Разом для громади».

12-стор [1]

– Задум ГО «Разом для громади» – на стадії створення. Поки що вона не зареєстрована, але ініціативна група, яка складається з 15 односельчан різного віку, вирішила не чекати, склавши руки, а запропонувала створити для дітей майданчик не тільки для розваг, а й для спортивних змагань.

Цю пропозицію я озвучила на цьогорічній травневій сесії Переріслянської ОТГ, щоб отримати дозвіл на будівництво майданчика біля комунального закладу культури. Написала також проект «Здоров`я дітей – здоров`я нації». Не знаємо поки що, чи отримаємо відповідне фінансування для його реалізації. А поки почали працювати самостійно. Багато робіт виконали власноруч. Значну підтримку і допомогу отримали від заступника Переріслянського сільського голови ОТГ Василя Непеляка, директора ДПВО «Карпати», уродженця нашого села Дмитра Втерковського, керівника КЗК Михайла Клюфінського, місцевих підприємців та інших односельців.

Щира подяка всім від нашої ініціативної групи, а особливо від дітей, які після освячення майданчика о. Василем, проводять тут багато часу, насолоджуючись активним літнім відпочинком, а не звичним і часто шкідливим заняттям у планшеті чи смартфоні. Переконана, що у пам`яті дітей відкриття майданчика залишить приємний слід, а, як відомо, найяскравіші події пам`ятні все життя.

Під час розмови з Русланою Непеляк ми відчули не тільки її професійні педагогічні особливості, а й непідробне жіноче прагнення створити комфортні умови дітям і підліткам для відпочинку, розваг, колективного спілкування, занять спортом. На стадії завершення – скейтдоріжка і волейбольний майданчик, спорудження яких трохи відтермінувала червнева повінь.

Відрадно, що юні переріслянці бережно ставляться до встановлених споруд, підтримують чистоту. Тому нехай так залишається і надалі.

А поки що про такі майданчики мріють і в інших селах Переріслянської ОТГ. Адже проект «Здоров`я дітей – здоров`я нації» стосується і Фитькова, Гаврилівки та Волосова. Віриться, що спільними силами тут також діти зможуть отримати від дорослих такий же ошатний сучасний майданчик.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/07/pererislyantsi-dlya-aktyvnoho-dozvillya-ditej/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/07/12-стор.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.