- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Протягом першого півріччя 2020 року платниками Надвірнянщини сплачено до бюджетів усіх рівнів понад 400 млн. грн. податків та зборів

Posted By Модератор On 21.07.2020 @ 11:51 In Інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області | No Comments

Так,  до державного бюджету мобілізовано  280,3 млн. гривень. Переважну частину надходжень  забезпечено  за рахунок: 208,9 млн. грн. рентної плати за користування надрами, 36,8 млн. грн. податку на  доходи фізичних осіб та 18,7  млн. грн. податку на додану вартість.

Місцеві бюджети Надвірнянщини протягом  січня- червня 2020 року отримали 160,7 млн. грн.  за рахунок:

- 109,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб;

- 21,1 млн. грн. плати за землю;

- 14,8 млн. грн.  єдиного  податку на підприємницьку діяльність.

Крім того, протягом січня-червня  2020 року суб’єктами господарювання сплачено 143,9 млн. грн. єдиного соціального внеску.

Фахівці центрів обслуговування платників Надвірнянського управління протягом першого півріччя цьогоріч надали відвідувачам майже 6,5 тисяч адміністративних послуг

За червень ц.р. платникам надано 1233 адміністративні послуги. Зокрема, за червень 2020 року  видано 522 картки платників податків та внесено до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників, видано 186 відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, проведено реєстрацію  платниками єдиного податку 161 суб’єкту  господарювання, надано 124 витяги з реєстру платників єдиного податку.

Крім вищезазначеного, фахівці ЦОПів в червні ц.р. зареєстрували   63 книги обліку розрахункових операцій  та 39 реєстраторів розрахункових операцій. Протягом минулого місяця надано запитувачам 49 довідок про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на податкові органи.

Звертаємо увагу платників податків, що на період дії карантину при відвідуванні  Центрів обслуговування платників Надвірнянсьбкого управління розташованих в м. Надвірна та м. Яремче  необхідно дотримуватись правил рекомендованих МОЗ та надавати перевагу в отриманні послуг  в  онлайн – режимі.

Крім того, відповідно до змін внесених постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року №500 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №392  на   період дії карантину, змінено графік роботи Центрів  обслуговування платників.  Відповідно до якого, адміністративні послуги надаються відвідувачам щоденно з понеділка по п’ятницю з 10-00.

Обідня перерва з 12 год.00 хв. до 12 год.45 хв.

Закінчення робочого дня о 17-00, у п’ятницю о 15 год.45 хв.

Платники Надвірнянського управління сплатили до бюджету майже 13 млн грн військового збору

За словами начальника Надвірнянського управління Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Василя Гнатюка, за січень - червень 2020 року платники податків Надвірнянського району та Яремчанської міської ради перерахували 12,9 млн грн на підтримку української армії.

В управлінні нагадали: справляння військового збору розпочато 3 серпня 2014 року. Ставка збору становить 1,5 % доходів, що підлягають оподаткуванню. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Місцеві бюджети Яремчанщини отримали понад 80 млн гривень

В Надвірнянському управлінні повідомили, що протягом січня - червня 2020 року до місцевих бюджетів надійшло 80 млн 301 тис гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року надходження збільшились на 2 млн 597 тис гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 35 млн грн отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з минулим роком більше на 201 тис гривень. Єдиного податку надійшло 10,9 млн грн, що перевищує минулорічний результат на 1 млн гривень.

Додаткові кошти, які отримали територіальні громади Яремчанщини у своє розпорядження, дозволять у фінансовому плані вирішити чимало питань, які стосуються їх соціального та інфраструктурного розвитку.

Надвірнянські податківці зареєстрували 142 РРО

Упродовж січня-червня поточного року фахівці Надвірнянського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області зареєстрували суб’єктам господарювання 142 реєстратори розрахункових операцій, 365 книг обліку розрахункових операцій та 147 розрахункових книжок.

Надвірнянське управління нагадує, що Закони України від 20 вересня 2019 року №128-ІХ “Про внесення змін до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” та інших законів України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг” та №129-ІХ “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг” відкрили можливість використовувати замість традиційних РРО спеціальні програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій – програмні РРО.

Так, починаючи з 1 серпня 2020 року усі користувачі РРО за бажанням можуть отримати безкоштовне програмне рішення від ДПС або придбати будь-який інший програмний РРО.

З новаціями щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій всі бажаючі мають можливість ознайомитись на офіційному сайті Державної податкової служби України за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/novitni-rro [1].

Довідки щодо реєстраційної процедури РРО платники податків можуть отримати у Центрах обслуговування платників Надвірнянської ДПІ та Яремчанської ДПІ.

Страхувальники Надвірнянського управління сплатили понад 197 млн грн єдиного внеску

Протягом січня - червня 2020 року суб’єкти господарювання Надвірнянського управління сплатили 197,3 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Зокрема, від суб’єктів господарювання Надвірнянського району надійшло 143,8 млн грн, Яремчанської міської ради – 53,5 млн грн.

У відомстві звертають увагу керівників підприємств, бюджетних установ, організацій і підприємців на недопущення виплат заробітної плати без перерахування відповідних сум єдиного внеску, податку на доходи фізичних осіб та військового збору, а також погашення наявної заборгованості з податкових платежів та єдиного внеску.

  Надвірнянське управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/07/protyahom-pershoho-pivrichchya-2020-roku-platnykamy-nadvirnyanschyny-splacheno-do-byudzhetiv-usih-rivniv-ponad-400-mln-hrn-podatkiv-ta-zboriv/

URLs in this post:

[1] https://tax.gov.ua/baneryi/novitni-rro: https://tax.gov.ua/baneryi/novitni-rro

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.