- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Скандал навколо неправомірно розділених коштів для постраждалих від повені

Posted By Модератор On 28.08.2020 @ 11:34 In Новини | No Comments

Як інформує сайт «Суспільне: новини», жителі Білих Ослав звинувачують керівництво сільської ради у розкраданні повеневих коштів. Зважаючи на ці звинувачення, депутати сільської ради 23 серпня ц. р. на позачерговій сесії проголосували за дострокове припинення повноважень сільського голови і секретаря сільської ради.

Депутат Надвірнянської районної ради Іван Козловський оприлюднив списки тих, котрі отримали матеріальну допомогу за червневий паводок. Каже, що у будинках близько тридцяти жителів, зазначених у списках, води не було. І всі вони – родичі сільського голови та працівників сільради. За його словами, сільський голова провину не визнає – мовляв, категорії визначала – а, відповідно, і розмір матеріальної допомоги – комісія, яку обрали рішенням на сесії сільської ради. Іван Козловський каже, що люди знають лише голову та секретаря, а склад комісії їм не повідомили і не надали документів для ознайомлення.

У липні голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів оглядав збитки від повені у цьому селі та порадив працівникам сільради надати матері 7-х дітей Світлані П’ятак першу категорію, тобто, виплатити 300 тисяч гривень. Втім, каже жінка, вона отримала другу категорію і 50 тисяч гривень. Світлана каже – півтора місяця ходила і телефонувала до сільради, та чіткої відповіді отримати не змогла. Зрештою, запропоновували альтернативний варіант. Наразі, за словами Світлани П’ятак, її справа знаходиться на контролі голови ОДА. Вона має відвезти йому усі необхідні документи і їй повинні виплатити 300 тисяч грн.

***

Начальник слідчого відділення Надвірнянського відділу поліції Олег Гладенький підтвердив, що за цим фактом розпочате досудове розслідування. Наразі поліцейські визначили план першочергових слідчих дій. Зокрема, вилучають документи, планують опитування жителів та проводять необхідні експертизи.

***

Надвірнянська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом зловживання посадовими особами Білоославської сільської ради службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Хід згаданого досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури області, інформує прокуратура Івано-Франківської області.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/08/skandal-navkolo-nepravomirno-rozdilenyh-koshtiv-dlya-postrazhdalyh-vid-poveni/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.