- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Районну дитячу лікарню у Надвірній не закриють

Posted By Модератор On 04.09.2020 @ 10:17 In Тема дня | No Comments

0161 [1]

У районі не вщухають чутки про закриття районної дитячої лікарні, яка нині працює як комунальне некомерційне підприємство (КНП) «Дитяча лікарня» районної ради.

Василь Монастирецький, головний лікар, а зараз, відповідно, директор КНП, на прохання часопису «Народна Воля» пояснити ситуацію щодо очолюваного ним підприємства, наголосив: – Районну дитячу лікарню ніхто не закриває. Вона була, є і надалі функціонуватиме. – І продовжив: – Утворена понад 40 років тому на 110 ліжок, нині лікарня розрахована на 60 ліжок, що цілком достатньо для надання допомоги маленьким жителям району. Тому приводимо у відповідність штатний розпис. Триває оптимізація кадрового потенціалу: середнього і молодшого медичного персоналу. 36 лікарів не скорочуватимуть. Із 5-ти базових пакетів медичних послуг Надвірнянське КНП уклало договір на два із Нацслужбою здоров`я України. Готують документи на ще 3 додаткових пакети, що стосуються надання реабілітаційних послуг. На сьогодні у КНП трудяться 135 працівників, функціонують чотири відділи: консультативно-діагностичний; реанімації й інтенсивної терапії; старшого дитинства; молодшого дитинства

Водночас зараз Надвірнянське КНП у числі 23-х інших медичних закладів нашої області, серед яких, зокрема, Калуська, Коломийська, Івано-Франківські міські та обласна дитячі лікарні, подало документи до НСЗУ на дофінансування пакетів медичних послуг.

Василь Монастирецький уточнив, що за станом на 2 вересня н.р. у Надвірнянській районній дитячій лікарні не діагностовано дітей із коронавірусною інфекцією COVID-19, була лише одна підозра, яка не підтвердилася.

***

Позицію про незакриття дитячої лікарні і важливість цієї проблеми засвідчено на Дні депутата районної ради 3 вересня ц. р. Вирішили заслухати звіт директора КНП Василя Монастирецького на сесії районної ради 10 вересня ц. р. та спільним розпорядженням районної ради і РДА створити робочу групу для вивчення управлінсько-кадрової, виробничої та фінансово-економічної ситуації у дитячій лікарні.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/09/rajonnu-dytyachu-likarnyu-u-nadvirnij-ne-zakryyut/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/09/0161.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.