- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Солодка Даруся» у Надвірній

Posted By Модератор On 18.09.2020 @ 16:15 In Новини | No Comments

«Найкращі солодощі можуть перетворитись на гірку отруту, наймиліша людина – на ворога, любов – на прокляття…»

На центральній площі Надвірної – майдані Тараса Шевченка ожили події однієї з найтрагічніших сторінок в історії нашої держави. Минулої п’ятниці до нашого міста вперше завітав Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Івана Франка зі своєю легендарною драмою «Солодка Даруся». Такий подарунок до Дня міста громаді зробив народний депутат України Зіновій Андрійович, за фінансової підтримки якого відбулося це дійство. Організаційну підтримку надали також депутати районної ради Андрій Карманський, Тетяна Пришляк та Надвірнянська міська рада.

Солодка-Даруся [1]

«Солодка Даруся» – вистава-легенда за романом української письменниці Марії Матіос. Розповідає про гірку долю Дарусі та її батьків, понівечених радянським НКВД у довоєнний та післявоєнний період окупації радянськими військами Західної України. Неперевершена гра талановитих акторів передає весь трагізм тих подій.

Режисура, сценічне рішення, музичне оформлення – народний артист України Ростислав Держипільський, пісенна режисура – лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка Наталія Половинка.Прем’єра вистави “Солодка Даруся” відбулася ще 16 листопада 2008 року. Це була дипломна робота випускників Інституту мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника. “Солодку Дарусю” відразу ж включили до репертуару Івано-Франківського театру і вона стала переможцем різних театральних фестивалів. На фестивалі “Прем’єри сезону – 2009” вистава перемогла відразу в п’яти номінаціях. Щоразу під час гастролей Івано-Франківського театру із “Солодкою Дарусею” містами України та всього світу відбувається справжній аншлаг. Це – як молитва про тисячі невинно убієнних, котрі стали жертвами політичних репресій, розстріляних у каральних акціях, спалених у концтаборах та замучених у катівнях комуністичним тоталітарним режимом.

Браво акторам! Браво режисеру – народному артисту України Ростиславу Держипільському! Браво Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театру ім. Івана Франка!

Інформація

Надвірнянської

міської ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/09/solodka-darusya-u-nadvirnij/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/09/Солодка-Даруся.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.