- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Богатирі починають і перемагають…

Posted By Модератор On 23.10.2020 @ 11:46 In Спорт | No Comments

Цьоготижневої середи, 21 жовтня н. р., майдан Шевченка у райцентрі Надвірної вперше став місцем проведення видовищного і захоплюючого спортивного дійства. Тут проходили «Ігри горців-2020», зорганізовані Федерацією стронгмену України (президент і модератор Сергій Конюшок) за ініціативи народного депутата України Зіновія Андрійовича та голови районної державної адміністрації Володимира Паська (на світлині) при підтримці спонсорів.

пасько_богатирі [1]

Тому не дивно, що на такий спортивний змаг зібралося найбільше молоді, юнаків, які ведуть здоровий спосіб життя, сповідують традиційні християнські цінності і підтримують ті добрі починання, що ініціює завше парламентар Зіновій Андрійович та керівник виконавчої влади району Володимир Пасько. А це – облаштування спортивних майданчиків у селах, створення всіх умов для занять спортом у самій Надвірній (парк ім. І. Франка, відпочинкова зона ім. Н. Яремчука). Скрізь, куди доходять дієві ініціативи Зіновія Андрійовича та Володимира Паська – відчувається їх позитивний вплив на життя краян, зокрема, у сфері проведення дозвілля. Адже користь державі, яка опинилася у вирі російської агресії та важких реформ, може принести не лише освічена, але й, передусім, фізично здорова людина. І саме здоров`я нації розпочинається із здоров`я кожного громадянина країни. А паростки його закладаються ще з раннього дитинства.

  • «Ігри горців-2020» переконливо довели це, бо залучили до участі чимало хлопців, котрі продемонстрували достатню фізичну силу, витривалість, кмітливість та спритність. Головними гравцями на богатирських доріжках, звісно, стали дві команди: із столичного Києва та обласного центру. Збірну Києва представляли майстри спорту, багаторазові чемпіони України Денис Дубровський, Сергій Пономарьов, Андрій Кашубський. Володимир Климко, Денис Бережних під орудою капітана Івана Шарія представляли збірну Івано-Франківська. Їх усіх, а також суддю національної категорії Олександра Кушлика і головного суддю змагань, дворазового володаря титулу «Найсильніша людина світу», почесного президента Федерації стронгмену України Василя Вірастюка глядачі зустріли бурхливими оваціями.

Найсильніших атлетів України у славному місті Надвірна привітав парламентар Зіновій Андрійович, закликавши присутніх долучитися до вітальних оплесків, зокрема, Василеві Вірастюку, завдяки участі якого у Все­світніх змаганнях українців визнали найсильнішою нацією у світі. Зіновій Андрійович побажав, щоб матчева зустріч продемонструвала справжню велич українських патріотів.

Голова райдержадміністрації Володимир Пасько висловив почуття власної радості, що вітає славних спортсменів на славетній землі Надвірнянщини. – Тішуся, що такі дорогі гості нині прибули до нас показати нам досягнення, заради яких і тренуються наші дітки, – мовив він, – стараються і ростуть. Володимир Пасько переконаний, що спільно з гостями вдасться показати гарне свято для громади.

Сповістили про початок свята троє трембітарів і троїсті музики. Слово надали Василеві Вірастюку, який, знявши з обличчя чорну маску, зауважив, що, попри дотримання соціальної дистанції, всі спортсмени і судді все ж вийшли у масках. Тому звернувся з проханням до глядачів не нехтувати правилами безпеки, своїм здоров`ям і закликав обов`язково носити маски. Василь Вірастюк також висловив сподівання, що, незважаючи на прохолодну погоду, на майдані все ж буде гаряче. Побажав, щоб чесно і справедливо перемогла найсильніша команда, і пообіцяв безкомпромісне суддівство.

Стронгмени провели 5 видів змагань, тайм-ліміт кожного з яких складав 60 секунд. Це – естафета: кантування колеса вантажівки; тяга платформи паралельним хватом; естафета: лаг-ліфт; вейт фор хай. Після кожної естафети повторити змаг заохочували глядачів.

Переможці отримували зразу призи від спонсорів, які представляли відому торгову марку.

За результатами п`яти напружених, емоційних і видовищних поєдинків перемогу здобула команда стронгменів з Івано-Франківська.

 Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/10/bohatyri-pochynayut-i-peremahayut/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/10/пасько_богатирі.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.