- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Україна оплакує своїх синів

Posted By Модератор On 02.10.2020 @ 14:34 In Новини | No Comments

Увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак АН-26 Повітряних сил Збройних сил України. Крім екіпажу, на борту перебували курсанти Харківського національного університету Повітряних сил. Двадцять шість молодих хлопців із 11 областей загинули. Уціліли 2-є курсантів, однак один, який отримав 90 відсотків опіків, помер у лікарні.

У вівторок, 29 вересня, у Харкові відбулася церемонія прощання із загиблим курсантом Віталієм Вільховим. Прощання з іншими жертвами авіакатастрофи відбудеться вже після ідентифікації дуже понівечених тіл. ДНК-експертиза триватиме від двох до трьох тижнів.

Стан здоров’я курсанта В’ячеслава Золочевського, який єдиний вижив у авіатрощі 25 вересня, наразі оцінють як середньої тяжкості.

Слідчі Державного бюро розслідувань у рамках розслідування авіакатастрофи військового літака АН-26 на Харківщині провели низку слідчих дій, у тому числі опитали 40 свідків. Курсанти, які перебували у літаку АН-26, який упав ввечері 25 вересня поблизу військового аеродрому в Чугуєві на Харківщині, намагаючись врятуватися, вистрибували з літака перед зіткненням із землею, кажуть очевидці.

Розшифровку бортових самописців АН-26 проводять у Харкові.

Розглядають три версії причин катастрофи — теракт, халатність та несправність борту.

Президент Володимир Зеленський у Харкові відвідав у лікарні курсанта В’ячеслава Золочевського, який отримав поранення внаслідок катастрофи військового літака АН-26 поблизу Чугуєва, та поспілкувався з його мамою.

Сім’ям загиблих в авіакатастрофі виділять по 1,5 млн грн допомоги.

Україна – в сльозах. Вічна пам’ять загиблим молодим хлопцям.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/10/ukrajina-oplakuje-svojih-syniv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.