- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Завершальне засідання 45-ї сесії міської ради 7-го демократичного скликання

Posted By Модератор On 30.10.2020 @ 12:12 In Новини | No Comments

У четвер, 22 жовтня, відбулось заключне засідання 45-ї сесії Надвірнянської міської ради 7-го демократичного скликання під орудою в. о. Надвірнянського міського голови Тараса Пекарського. Обговорили виконання місцевого бюджету та Програми соціально-економічного розвитку м. Надвірна на 2020 р., інші важливі питання, що стосуються життєдіяльності міста, земельних відносин тощо. Секретарем засідання 45-ї сесії обрали депутата міської ради Володимира Монастирецького.

Традиційно сесію розпочали з Державного Гімну та вшанування хвилиною мовчання пам’яті Героїв російсько-української війни та всіх Героїв України, які віддали своє життя у боротьбі за свободу та незалежність України.

На засіданні сесії присутні народний депутат України Зіновій Андрійович та депутат районної ради й учасник бойових дій на сході України Василь Білоус, який на початку сесії подякував за допомогу і підтримку захисників України та вручив грамоти й подяки від командира військової частини А1302 полковника Д. Брижинського за активну громадську позицію й організацію волонтерської допомоги 93 ОМБР «ХОЛОДНИЙ ЯР» в. о. міському голові Тарасові Пекарському і депутатському корпусу Надвірнянської міської ради.

Впродовж пленарного засідання розглянуто 60 питань.

Зокрема, депутати затвердили виконання місцевого бюджету за 9 місяців 2020 року, внесли зміни в міський бюджет за інформацією начальника відділу планування розвитку громади Лариси Русаловської. Також затверджено виконання Програми соціально-економічного розвитку м. Надвірна та внесено зміни в програми міської ради на 2020 рік: соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, благоустрою, розвитку місцевого самоврядування, розвитку туризму, фінансування робіт з ведення містобудівного кадастру та Програму «Духовне життя» у м. Надвірна на 2020 рік. З усіх згаданих питань доповів в. о. міського голови Тарас Пекарський.

Рішенням сесії встановили із 1 листопада 2020 року наступні тарифи на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Надвірна, що становить 5 грн. за один проїзд, крім пільгових категорій населення, визначених чинними нормативними актами, а для студентів денної форми навчання на навчальний період з 1 вересня по 1 липня – 4,0 грн. за проїзд. З цього питання доповідав заступник міського голови Василь Василенко.

Виділено кошти з бюджету міської ради для надання матеріальної допомоги жителям міста, про що розповів керуючий справами Олег Антонюк. Також на сесії заслухали звіт Тараса Новосельського, начальника відділу інвестиційної політики та муніципального розвитку, щодо подання Надвірнянською міською радою проектів у Міністерство розвитку громад та території України у рамках «Програма підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України».

Депутати міської ради прийняли позитивні рішення, з яких доповідав начальник юридичного відділу Ярослав Дем’янчук: про внесення змін у статутні фонди комунальних підприємств, продовження договорів оренди об’єктів нерухомості. Начальник відділу містобудування та архітектури Світлана Кантор – про надання дозволів на розробку та затвердження проектів детального плану території та продовження дозволів на розміщення тимчасових споруд у м. Надвірна.

Ухвалено позитивні рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» Надвірнянської районної ради для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги. Також розглянуті питання затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою та надання дозволів на розробку проектів із землеустрою, про що доповіла начальник відділу земельних відносин Лілія Хлопан.

В. о. міського голови Тарас Пекарський подякував усім депутатам Надвірнянської міської ради сьомого скликання за плідну співпрацю на розвиток громади і наголосив, що останні 5 років діяльності депутатів є досить успішними, адже більшість із запланованого вдалось реалізувати, дещо – перевиконати, і звичайно – закласти добрий фундамент для подальшого втілення всіх задумів і планів. Тарас Пекарський висловив сподівання, що керівництво та депутати майбутньої ОТГ продовжуватимуть роботу, спрямовану на подальше втілення у життя всіх напрямків соціально-економічного розвитку громади.

Завершили сесію урочистим виконанням Державного Гімну України та спільним фото, інформує прес-служба Надвірнянської міської ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/10/zavershalne-zasidannya-45-ji-sesiji-miskoji-rady-7-ho-demokratychnoho-sklykannya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.