- Народна Воля - http://volya.if.ua -

21 листопада – ДЕНЬ ГІДНОСТІ та СВОБОДИ

Posted By Модератор On 20.11.2020 @ 12:00 In Пам`ять і шана,Тема дня | No Comments

революція-гідності [1]

«Вільні творять майбутнє! З Днем Гідності та Свободи!»

21 листопада в День Гідності та Свободи вкотре пригадаймо доленосні події української історії: Майдан 2004 року та Революцію 2013 року, що змінили життя й свідомість кожного українця. Шість років тому молодь, студенти, школярі першими вийшли на майдан Незалежності у Києві, демонструючи своє прагнення до європейського національного майбутнього.

Нація потребує єдності, індивідуальної самопожертви для загального блага та збереження своєї ідентичності. Київський Майдан став Всеукраїнським, який і сьогодні єднає в боротьбі з московським окупантом на Донбаських «барикадах». Уже не сотня, а тисячі Героїв – у пантеоні Небесного війська. Українська нація кров’ю своїх синів та доньок утвердила найвищі людські чесноти – Гідність і Свободу.

Впевнений, що не одне покоління виховуватиметься на прикладі Героїв Небесної Сотні та московсько-української війни. У нерівному бою українські захисники не дають «небу впасти» і триматимуть його до останнього подиху нескорені, вільні воїни, котрі у лавах перших творять наше з вами майбутнє.

Слова щирої вдячності та низький уклін висловлюю активістам та учасникам Революційних подій, воїнам московсько-української війни, волонтерам і родинам загиблих Героїв Надвірнянщини! Хай непохитною буде віра у перемогу та світле майбутнє України!

Пам’ятаймо щоденно як дорого дається нам наша Свобода, проживаймо своє життя Гідно, бо тільки так можна віддячити тим, котрі у боротьбі душу й тіло положили за нашу свободу.

Бережімо здобуті чесноти і передаваймо їх не тільки словами, а й вчинками прийдешнім поколінням! Іван Франко писав: «Доки будете жити в громадськім порядку, дружно держатися купи, незламно стояти всі за одного, а один за всіх, доти ніяка ворожа сила не побідить вас…».

Вічна слава Героям, які полягли за свободу рідної землі!

Слава Україні! Героям Слава!

З повагою

голова Надвірнянської районної ради Іван ГУРМАК.

Дорогі краяни!

21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року «…з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…».

Революція Гідності залишила глибокий визначальний слід у новітній історії України. Її ідеали, надії й рішення сприяли відродженню цінностей свободи і гідності, переосмисленню свого призначення, розпочали та продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність.

Революція відбулась не лише у політичному житті країни. У першу чергу, вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості. «Шукаючи Європу, ми знайшли Україну» – ось у чому істина!

Ми не маємо права забути подвиги учасників Революції Гідності та учасників АТО/ООС, які відстоюють інтереси народу України у нелегкі часи сьогодення. Низко вклоняємось Героям Небесної Сотні і нашим краянам, які віддали своє життя за право жити у вільній і незалежній державі. Їх подвиг є неоціненним для України. Щира подяка всім, котрі долучилися до волонтерської діяльності. Нехай буде мирним небо над українською землею, нехай панує добробут і родинна злагода у домівках. Хай Господь береже нашу Батьківщину і кожного з нас! Слава українському народу!

Слава Україні! Героям слава!

З пошаною

голова Надвірнянської райдержадміністрації

Володимир ПАСЬКО.

Дорога Надвірнянська громадо!

У холодні листопадові дні 2013-го, через 9 років, після того, як українці під час Помаранчевої Революції вперше масово вийшли на головну площу країни, щоб відстояти свої права, історія повторилась – мирна акція переросла у справжню революцію, названу Революцією Гідності.

Саме 21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи і вшановуємо українських патріотів, котрі виступили на захист права жити вільно і будувати своє життя на основі європейських демократичних цінностей. Ми вкотре з болем пригадуємо хронологію подій, починаючи з протесту студентів у листопаді 2013, що завершився масовими протестами на майданах кожного міста країни та найбільш жорстоким протистоянням, що відбулося 18-20 лютого 2014 року, де від куль снайперів загинули більше сотні мітингувальників. Люди, які ціною власного життя змінили історію України, активісти, котрі полягли на Майдані, були з різних куточків нашої країни, різного віку й віросповідання, різних професій. Але їх об’єднали любов до України та прагнення змінити життя кожного українця на краще. Щорічно, у цей скорботний для всіх нас день, вся країна схиляє голови перед світлою пам’яттю Героїв Небесної Сотні, Героїв російсько-української війни та всіх борців за волю України. Смерть кожного Героя – це не просто втрата для однієї сім’ї чи родини, це біль усього українського народу.

Ці трагічні та водночас доленосні події допомогли нам відродитись, як сучасній європейській нації гордих, вільних і відповідальних громадян. Ми усвідомили, що майбутнє – в наших руках і внесок кожного з нас в утвердженні незалежності може бути вирішальним. Нехай жертовність полеглих Героїв України, Їхні мужність і щира любов до Батьківщини завжди будуть орієнтиром для всіх патріотів, котрі захищають рідну землю на полі бою, та всіх, хто робить нашу країну сильною. Попереду нас чекає ще багато складних і важливих завдань, та, маючи найцінніше – гідність і свободу, ми неодмінно збудуємо могутню, незалежну, єдину Україну, якою пишатимуться наші нащадки.

Слава Україні! Героям слава!

 В. о. Надвірнянського міського голови

Тарас ПЕКАРСЬКИЙ.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/11/21-lystopada-den-hidnosti-ta-svobody-3/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/11/революція-гідності.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.