- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Реальні рейтинги: за даними ЦВК місцеві вибори в Україні виграли «Слуга народу» Зеленського і «Батьківщина» Тимошенко

Posted By Модератор On 27.11.2020 @ 12:01 In ВИБОРИ | No Comments

Підсумки нещодавніх місцевих виборів для багатьох політичних команд стали невтішними – українці продемонстрували високий рівень політичної свідомості та імунітет до політтехнологічних маніпуляцій. Виділивши значний фінансовий ресурс на звичні передвиборчі методи нечесної агітації, багато політичних сил здивувалися, коли виборці проголосували, виходячи зі своїх електоральних вподобань.

цвк [1]

У тому, що першість у місцевих перегонах отримають «слуги народу», навряд чи викликало у когось сумніви, адже до передвиборної агітації своєї команди долучився особисто президент Зеленський. А от тим, хто «наступає на п’яти» провладним кандидатам, називав себе мало не кожен учасник перегонів. Ба більше, намагаючись переконати всіх у своїй першості, кандидати масово скуповували соціологічні дослідження та опитування, а потім цілодобово транслювали їх на підконтрольних телеканалах, радіо і в друкованих ЗМІ. Не зупинили вони свою гру навіть після проведення виборів, оголосивши себе переможцями ще до закриття виборчих дільниць, посилаючись на дані проплачених екзит-полів.

Однак фінальну крапку в цьому потоці суперечливих цифр поставила Центральна виборча комісія, нещодавно опублікувавши на своєму сайті офіційні результати місцевих виборів. Так, загалом до рад різних рівнів в Україні обиралися близько 43000 депутатів. Українці прогнозовано найбільше обрали кандидатів від партії «Слуга народу» – 5809 осіб (17,59%). А от на другому місці опинилася «Батьківщина» Юлії Тимошенко (12,39%). Привівши 4093 депутати до місцевих органів влади різних рівнів, команда Тимошенко стала першою з-поміж опозиційних партій за кількістю отриманих мандатів. Своєю популярністю серед жителів політична сила завдячує чіткій позиції її лідера Юлії Тимошенко з багатьох актуальних для українців питань, а також ефективній роботі на місцях. Адже ні для кого не секрет, що «Батьківщина» Тимошенко – єдина політична партія, що має чітку структуру та реальне представництво по всій країні та не припиняє свою роботу у міжвиборчий період.

Далі, за даними ЦВК, йдуть «Опозиційна платформа – за життя», «За майбутнє», «Європейська солідарність», «Наш край» та інші. Фактично, як вже висловилися незалежні політичні експерти, це і є реальний рейтинг партій у країні. І саме з цих позицій будуть стартувати політичні команди на майбутніх парламентських виборах.

Очевидно, українці чітко дали зрозуміти всьому вітчизняному політикуму, що пріоритетними для них є питання консолідації зусиль, реальних дій і чесності кандидатів. Деякі політичні партії загралися у своїх спекуляціях на гострих темах, які розколюють суспільство, а в період світової економічної кризи і пандемії коронавірусу українське суспільство бачить вихід тільки в об’єднанні і згуртованості. До речі, саме готовність до спільної роботи на результат в інтере­сах громадян показала напередодні місцевих виборів Юлія Тимошенко. Неодноразово звертаючись до президента Зеленського з усіх доступних інформаційних майданчиків, лідер «Батьківщини» пропонувала свою стратегію боротьби з коронавірусною інфекцією. У підсумку своєю наполегливістю вона домоглася ухвалення парламентом постанови, яка стала своєрідною «дорожньою картою» для Уряду. У цьому документі команда Тимошенко узагальнила весь свій успішний досвід протидії епідеміям та надала владі фаховий план боротьби із КОВІДом, традиційно надавши значної уваги соціальним питанням, як-то надбавки медичному персоналу і фінансова доступність лікування й тестування для українців. Як і обіцяла, Тимошенко тримає у полі зору виконання Урядом цієї постанови. Тож під час останнього пленарного засідання Прем’єр-міністр звітував у Верховній Раді про стан її реалізації, назвавши «своїм робочим настільним документом».

Чи зможуть політики й надалі знаходити спільні рішення, поступаючись своїми політичними амбіціями, в інтересах українців – покаже час. Але вже зараз зрозуміло, що українське суспільство не пробачає брехні й тонко відчуває маніпуляції, і більше не дозволить вводити себе в оману пустопорожніми обіцянками.

Михайло ЗАГРЕБЕЛЬНИЙ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/11/realni-rejtynhy-za-danymy-tsvk-mistsevi-vybory-v-ukrajini-vyhraly-sluha-narodu-zelenskoho-i-batkivschyna-tymoshenko/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/11/цвк.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.