- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Бюджет на 2021 рік та засновник трьох лікувальних установ – визначальні риси Надвірнянської міської громади

Posted By Модератор On 30.12.2020 @ 16:04 In Новини | No Comments

Уже традиційно третя сесія Надвірнянської міської ради 8-го скликання 24 грудня ц. р. розпочалась виконанням Державного Гімну та спільної молитви.

На засіданні присутні 29 депутатів із 34-х обраних. На порядку денному опрацьовано майже 70 питань, які перед цим розглянули на засіданні президії за участі очільника об’єднаної громади, секретаря, заступників голови, голів депутатських фракцій і постійних комісій та відповідальних працівників міської ради.

Відкриваючи сесію, міський голова Зіновій Андрійович нагадав, що триває російсько-українська війна і запропонував вшанувати хвилиною мовчання нинішніх захисників Вітчизни, які відстоюють її територіальну цілісність, а також від імені сесії привітав з днем народження депутата Ольгу Малахову та передав Новорічно-Різдвяні вітання депутатам, керівникам підприємств, установ, організацій та жителям громади.

Роман Пристай, член Надвірнянської міської територіальної виборчої комісії, довів до відома депутатів рішення Надвірнянської міської територіальної виборчої комісії, яким визнано обраними та зареєстрованими депутатами Надвірнянської міської ради Богдана Ярославовича Нагорняка, Андрія Михайловича Левицького (за списком політичної партії «Європейська солідарність») та Євгена Олександровича Цибулька (за списком політичної партії «Платформа громад») у зв’язку з достроковим припиненням повноважень депутатів міської ради Ярослава Гундяка, Ярослава Зварича та Василя Половка. Новообрані депутати склали Присягу, а Роман Пристай та Зіновій Андрійович вручили їм посвідчення депутата Надвірнянської міської ради.

З інформацією про бюджет Надвірнянської міської територіальної громади на 2021 рік виступив заступник міського голови Ігор Писклинець. Після обговорення сесія прийняла відповідне рішення з цього питання. Зокрема, визначено на 2021 рік доходи бюджету у сумі 357 139 814 грн., у т. ч. доходи загального фонду – 351 821 114 грн. та доходи спеціального фонду – 5 818 700 грн. Видатки бюджету у сумі 357 139 814 грн., у т. ч. видатки загального фонду – 341 982 314 грн. та спеціального фонду – 15 157 500 грн. Резервний фонд місцевого бюджету визначено у сумі 50 тис. грн. Рішення про бюджет набирає чинності з 1 січня 2021 р.

Наступними важливими питаннями, про які доповів заступник голови Ігор Писклинець, стали про надання згоди на прийняття у комунальну власність Надвірнянської міської ради майна зі структурними підрозділами: КНП «Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги», КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» та КНП «Дитяча лікарня Надвірнянського району. Сесія затвердила відповідні рішення про згадані три лікувальні заклади та їх фінансові плани на 2021 рік.

Нагадаємо, що відповідні рішення про вихід Надвірнянської районної ради з числа засновників згаданих трьох лікувальних установ і передачу їх майна Надвірнянській міській раді прийнято другою сесією районної ради 23 грудня ц. р.

Міський голова Зіновій Андрійович роз`яснив, що гострота питання у тому, що послугами згаданих закладів, передусім, центральної районної та дитячої лікарень, користуються практично всі жителі Надвірнянського району, тобто понад 131 тисяча краян. І тому усі чинні на території новоутвореного об`єднаного Надвірнянського району вісім рад – Надвірнянська і Яремчанська міські, Делятинська, Ворохтянська і Ланчинська – селищні та Пасічнянська, Переріслянська і Поляницька – сільські – мали би шляхом конструктивного діалогу на розумних, партнерських, взаємовигідних і договірних засадах розділити нелегку ношу утримання і нормального функціонування згаданих центральної районної і дитячої лікарень. Певний обнадійливий внесок отримано з обласного бюджету за рішенням обласної ради щодо оплати за енергоносії у 2021 році у сумі понад 5 млн. грн., що складає майже половину від потреби. Згадана проблема і вихід із неї ще й у тому, що Надвірнянська центральна районна лікарня є опорною лікарнею і що Надвірна визначена центром відповідного госпітального округу. Міський голова також подякував бюджетним організаціям району та доброчинцям за увагу і допомогу центральній районній лікарні у нинішньому році.

Депутатський корпус підтримав проекти рішень «Про затвердження Програми покращення діагностики, лікування та профілактики злоякісних новоутворів», «Про затвердження програми «Цукровий діабет» та «Про затвердження Програми протидії захворювання на туберкульоз» у Надвірнянській міській територіальній громаді на 2021 рік.

На 2021 рік затвердили Програму благоустрою Надвірнянської міської територіальної громади, яку представив заступник міського голови Олег Йосипенко.

Керуючий справами виконавчого комітету Олег Антонюк доповів про створення управлінь Надвірнянської міської ради у статусі юридичних осіб публічного права, зокрема: управління надання адміністративних послуг; управління культури і туризму; офіс соціальних послуг; управління освіти; управління житлово-комунального господарства та інфраструктури; а також про затвердження Положень про структурні підрозділи міської ради та вжиття заходів щодо їх державної реєстрації. Зокрема, затверджено положення про: управління економіки; управління містобудування і архітектури; відділ державного архітектурно-будівельного контрорлю; відділ молоді і спорту; відділ охорони здоров`я; сектор з питань цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами; управління земельних ресурсів; сектор забезпечення діяльності ради; відділ технічного та інформаційного забезпечення; сектор кадрової роботи; відділ господарського забезпечення.

Начальник відділу містобудування та архітектури Світлана Кантор доповіла про надання дозволів на розробку і затвердження проектів детального плану території та продовження дозволів на розміщення тимчасових споруд у м. Надвірна.

Лілія Хлопан, начальник відділу земельних ресурсів, доповіла про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та технічних документацій із землеустрою, про надання дозволів на розробку проектів із землеустрою, технічних документацій щодо оформлення права користування земельними відносинами та про поновлення, припинення договорів оренди земельних ділянок, надання згоди на суборенду, викуп.

Секретар міської ради Тарас Пекарський доповів про внесення змін у відповідне рішення міської ради про утворення постійних комісій міської ради, затвердження їх складу та обрання голів комісії, а також про затвердження положення про помічника-консультанта депутата Надвірнянської міської ради.

Депутат Володимир Чуприна поінформував про створення депутатської фракції, як її голова, політичної партії «За майбутнє» у складі 4-х депутатів у Надвірнянській міській раді.

Також депутати подали свої депутатські запити та звернення.

Вл. інф.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/12/byudzhet-na-2021-rik-ta-zasnovnyk-troh-likuvalnyh-ustanov-vyznachalni-rysy-nadvirnyanskoji-miskoji-hromady/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.