- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Президент підписав закон, яким введення касових апаратів для ФОПів відкладуть до 2022 року

Posted By Модератор On 11.12.2020 @ 12:17 In Акцент,До відома краян | No Comments

Президент України Володимир Зеленський підписав 7 грудня ц. р. закон № 1017-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 грудня 2020 року, за яким обов’язкове введення касових апаратів (реєстратор розрахункових операцій – РРО) для ФОПів відклали до 1 січня 2022 року. Зокрема, цим законом відклали обов’язкове використання касових апаратів із 1 квітня 2021 року до 1 січня 2022 року для ФОПів другої-четвертої груп, які сплачують єдиний податок.

Також закон має скасувати штрафи за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО, та за відсутність попереднього програмування товарів у РРО.

Водночас ще на рік, до 1 січня 2022 року, для ФОПів продовжили використання знижених штрафів за умови порушення окремих вимог використання касових апаратів Однак касові апарати все ж будуть необхідні для підприємців, які реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарські засоби й вироби медичного призначення. Крім того, ФОПи, які надають посередницькі послуги з нерухомості (купівля, продаж, оренда, оцінка), а також виробляють, постачають, продають дорогоцінні вироби, теж мають використовувати РРО, за повідомленням сайту «Офіс президента України».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/12/prezydent-pidpysav-zakon-yakym-vvedennya-kasovyh-aparativ-dlya-fopiv-vidkladut-do-2022-roku/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.