- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Третя сесія Ланчинської селищної ради

Posted By Модератор On 30.12.2020 @ 13:04 In Самоврядування | No Comments

Під орудою селищного голови Надії Данилюк за участі депутата обласної ради Михайла Іваночка минулого четверга, 24 грудня ц. р., відбулася третя сесія Ланчинської селищної ради восьмого демократичного скликання.

На початку сесійного засідання керівник територіальної громади Надія Данилюк нагородила грамотами ученицю місцевого ліцею ім. Ю. Шкрумеляка Тетяну Коваль – активну учасницю і переможця творчих конкурсів, а також футбольний клуб «Ланчин» за зайняте друге місце у фіналі осіннього кубка району, який не лише здобуває призові місця, а й дієво розвиває спорт у громаді.

Прозвучали депутатські заяви, запити і звернення. Про дострокове припинення повноважень депутата Ланчинської селищної ради у зв`язку з обранням керуючою справами заявила Ірина Забронська. В оприлюднених депутатських запитах Ганни Маковійчук, Надії Мацюк та інших депутатів йшлося про потребу в освітленні вулиць, зокрема, у с. Добротів; берегоукріпленні річки Слобушниця і розширенні заїзду з вулиці Польова на вулицю Горішна, ремонті вулиць тощо. Водночас депутати одноголосно підтримали звернення Ланчинської селищної ради про скасування абонентської плати за транспортування газу, ініційоване фракцією ВО «Свобода» у селищній раді.

Окремими рішеннями депутати внесли зміни до найменювання юридичної особи – відтепер орган місцевого самоврядування іменується Ланчинська селищна рада (раніше було Ланчинська селищна рада ОТГ); до рішення сесії «Про внесення змін до структури та чисельності апарату Ланчинської селищної ради», створивши управління фінансів.

Заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів затвердили Ігоря Голінея. Депутати затвердили положення про старосту. Старостами Добротова затвердили Михайла Михайловича Іванішака, який до цього працював у відділі культури селищної ради, Середнього Майдану – Богдана Дмитровича Кінаша, учителя Середньомайданського ліцею.

Перед цим рішенням група жителів сіл Середній Майдан, Глинки, Вишнівці подали звернення, щодо «Положення про старосту», в якому просили прозоро та відкрито обговорити кандидатуру до Середньомайданського старостинського округу. Депутати заслухали та взяли до уваги дане звернення.

Затверджено: протокол постійної депутатської комісії з питань планування бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та інвестицій «Про внесення змін до селищного бюджету на 2020 рік»; план соціально-економічного розвитку на 2021 рік; програми на положення «Про формування та використання коштів депутатського фонду на 2021-2023 роки»; бюджет участі Ланчинської селищної ради.

Ключовим питанням третьої сесії Ланчинської селищної ради стало прийняття основного фінансового документу Ланчинської селищної ради – бюджету на 2021 рік. Депутати вирішили затвердити бюджет Ланчинської селищної ради, який у наступному році складатиме 69 944 400 грн. У т. ч. загальний фонд – 67 227 900 грн., його основний відсоток складають трансферти з Державного бюджету (освітня субвенція; базова і додаткова дотації; видатки на інклюзивне навчання). Власні надходження (податки і збори) заплановані у сумі 12 млн. 335 тис. грн.

Ухвалено конкретні рішення і з питань про порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану КП «КНП ЦПМСД» Ланчинської селищної ради територіальної громади; про затвердження програми діяльності Надвірнянського міськрайонного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області з метою покращення профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на період 2021-2023 роки; затвердження програми профілактики злочинності, зміцнення правопорядку, захисту прав і свобод громадян на території Ланчинської ТГ на 2021-2025 роки.

Прийнято відповідні рішення також із земельних питань. Зокрема, щодо затвердження технічної документації стосовно встановлення меж земельних ділянок, затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок; затвердження детальних планів території та надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою, вилучення земельних ділянок тощо.

Загалом на третій сесії обговорили понад два десятки питань життєдіяльності об`єднаної громади.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/12/tretya-sesiya-lanchynskoji-selyschnoji-rady/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.