- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Депутати підтримали вимоги громади

Posted By Модератор On 22.01.2021 @ 13:50 In Новини | No Comments

На четвертій позачерговій сесії Надвірнянської міської ради 15 січня н. р. під орудою Надвірнянського міського голови Зіновія Андрійовича серед першочергових питань порядку денного депутати ухвалили звернення щодо підвищення тарифів на енергоносії.

У документі, що оприлюднив Зіновій Андрійович, депутати, зокрема, вимагають: скасувати підвищення тарифів на природний газ для населення; скасувати постанову № 2772 від 30 грудня 2020 року Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП); вжити заходів до зниження тарифу на послуги розподілу природного газу шляхом оптимізації видатків підприємств-операторів газорозподільних систем; скасувати Постанову Кабінету Міністрів України № 1325 від 28 грудня 2020 року, якою встановлено фіксовані ціни на електроенергію для всіх побутових споживачів, та повернути раніше встановлені пільги, а саме: для багатодітних сімей, для мешканців гуртожитків, пільги для перших ста кіловат електричної енергії та пільги для електроопалення; збільшити видатки на субсидії та ухвалити відповідні зміни до Державного бюджету вже на першому засіданні Верховної Ради.

Звернення адресували Президенту України, Кабінету Міністрів України, керівникам Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), і правління НАК «Нафтогаз України».

Із наступних трьох питань доповідала начальник новоствореного управління освіти міської ради Тетяна Дзем`юк. Під її координацією на сесії прийнято низку важливих організаційних рішень у сфері освіти Надвірнянської територіальної громади. Надвірнянську міську раду визнано засновником 34-х закладів освіти, у т. ч. ДНЗ, районних – центру дитячої творчості та національно-патріотичного виховання молоді, еколого-натуралістичного центру для дітей та юнацтва, станції юних техніків, дитячо-юнацької спортивної школи, міжшкільного навчально-виробничого комбінату, комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр».

Усі загальноосвітні школи І-ІІІ ст. перейменовані у ліцеї, І-ІІ ст. – у гімназії, І ст. – у початкові школи, дошкільні навчальні заклади – у заклади дошкільної освіти (ЗДО) (ясла-садок).

У цьому переліку: Надвірнянська гімназія №5 (колишня школа-інтернат) відтепер – гімназія №1, Надвірнянський ліцей – ліцей «Престиж».

Затверджено Статути всіх закладів у новій редакції.

Ще одним своїм рішенням депутати визначили вартість харчування і встановили розмір батьківської плати за харчування дітей у закладах освіти. Зокрема, вартість харчування одного дня для дітей ясельного віку – 30 грн., для дітей дошкільного віку із 10,5-12-ти годинним режимом роботи – 43 грн. Розмір батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти і дошкільній групі Ліснотарновицького ліцею – 60 відсотків у міській місцевості та 40 відсотків у сільській місцевості від вартості харчування у межах фінансових ресурсів, затверджених на відповідний бюджетний рік.

Також депутати ухвалили рішення про затвердження мережі закладів освіти Надвірнянської міської ради на 2020-2021 навчальний рік.

На цьому перша у новому році IV позачергова сесія міської ради завершила свою роботу. Наступну сесію заплановано провести у лютому.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/01/deputaty-pidtrymaly-vymohy-hromady/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.