- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Надвірнянці проти високих необгрунтованих тарифів

Posted By Модератор On 22.01.2021 @ 13:52 In Новини | No Comments

Антитарифні протести, які охопили майже всю Україну, не оминули і Надвірну. У п`ятницю, 15 січня, жителі райцентру та навколишніх сіл вийшли на мітинг, щоб висловити своє обурення здирницькими завищеними цінами на газ та електроенергію.

Спочатку згуртувалися біля входу в адмінприміщення районної ради, де активно обговорювали ситуацію, висловлюючи невдоволення тарифним тиском, ціновою політикою на енергоносії, які значно ускладнили і так непросте життя в умовах безробіття, безгрошів`я, коронавірусної пандемії тощо.

люди [1]

До учасників протестної акції на актуальну для всіх розмову вийшли заступник голови районної ради Іван Жигалюк та заступник Надвірнянського міського голови територіальної громади Ігор Писклинець. Повідомили, що проект рішення стосовно тарифів міська рада уже підготувала і за нього того ж дня голосували на сесії міської ради. Проект рішення районної ради – на етапі погодження з усіма політичними силами. Цей проект зачитав присутнім Ігор Писклинець. Звернення адресоване керівництву країни та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, і стосується необгрунтованих тарифів. На думку депутатів районної ради, йдеться у проекті звернення, різке підвищення ціни на газ та на розподіл природного газу є недопустимим, оскільки призвело до негативних фінансових наслідків для жителів громади та викликає соціальну напругу у суспільстві. Сьогоднішнє підвищення ціни на газ – виклик перед українцями, з яким справитись не так легко, а то й неможливо. Зростання тарифів не коригували зростанням зарплат і пенсій, рівня прожиткового мінімуму. Тому депутати просять повернути тарифи до попереднього рівня. Наголошують також, що прокладання газових мереж та газифікація господарств проведені здебільшого за кошти самих господарств. Тому необхідно знизити тарифи на розподіл газу шляхом оптимізації видатків підприємств-операторів газорозподільчих систем, а також скасувати постанову Кабміну щодо встановлення фіксованої ціни на електроенергію і повернути раніше встановлені для багатодітних сімей, жителів гуртожитків тощо, як і пільги для перших квт на електроенергію.

Протест [2]

До оприлюдненого проекту-звернення рекомендували мітингувальники внести інші пропозиції.

Оскільки від керівництва РДА до учасників протестної акції ніхто не вийшов, вони гуртом зайшли в адмінбудівлю у пошуках керівництва та справедливості. Як їх поінформували, голова РДА на той час перебував на навчанні. Тому люди продовжували висловлювати свої невдоволення як і щодо згаданих проблем, так і необхідності районної влади оперативніше і предметніше захищати інтереси громади.

Того ж дня, 15 січня, відбулася позачергова третя сесія районної ради, яка обговорила «тарифне» питання і прийняла відповідне рішення та звернення.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/01/nadvirnyantsi-proty-vysokyh-neobhruntovanyh-taryfiv/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/01/люди1.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/01/Протест.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.