- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Екологічна година зібрала небайдужих

Posted By Модератор On 19.02.2021 @ 12:21 In Акцент | No Comments

Екологічна складова – один із головних напрямів Концепції сталого розвитку, прийнятої ООН. І якщо ретельно вивчити цілі сталого розвитку, визначені у цій Концепції, то можна зауважити, що практично всі вони пов`язані з екологією. Тема екології стає все популярнішою у світі та одним із трендів у діяльності бібліотек зокрема. Бібліотеки намагаються здійснювати еколого-просвітницьку кампанію, формувати екологічну культуру за допомогою різних форм роботи.

У рамках акції «Обираємо чисте майбутнє», ініційованої Надвірнянською центральною публічною бібліотекою з метою привернення уваги до питань екології та проблем охорони навколишнього середовища та інформаційної кампанії, до відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь у Ліснотарновицькій сільській бібліотеці (завідувачка Олеся Качанюк) провели екологічну годину «Найцінніший скарб Землі – вода» за участі працівниць сектору еколого-освітньої роботи природного заповідника «Горгани» Людмили Кравчук, Вікторії Стебеляк та Христини Драгу. Гості відзначили, що значення водно-болотних угідь зростає і питання про їх збереження наразі гостро постає у всіх країнах Європи і Азії, адже прісні і морські екосистеми підтримують людство та живлять природу. Мова велась також про екологію краю, проблеми водно-болотних ресурсів, шляхи їх вирішення.

Завідувачка бібліотеки влаштувала книжкову виставку «Вода – еліксир здоров`я» та проведа дайджест видань екологічної тематики, наявних у бібліотеці. Виставку доповнила друкована продукція, подарована гостями.

Марта КУШНЕРЧУК,

провідний методист

Надвірнянської центральної публічної бібліотеки.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/02/ekolohichna-hodyna-zibrala-nebajduzhyh/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.