- Народна Воля - http://volya.if.ua -

І приписують, і призивають в умовах децентралізації й карантину

Posted By Модератор On 05.02.2021 @ 13:30 In Новини | No Comments

Актуальні питання призову громадян на строкову військову службу та службу за контрактом до ЗСУ,а також приписки юнаків до призовної дільниці обговорили нещодавно на нараді в райдержадміністрації за участі відповідальних працівників новостворених об’єднаних територіальних громад району під орудою військового комісара Надвірнянського центру комплектування і соціальної підтримки (так тепер іменується районний військовий комісаріат) полковника Сергія Луцюка та головного спеціаліста центру Ірини Кривонос.

Із початку січня розпочато роботу медичної комісії та виклик призовників до територіального центру комплектування,повідомив на нараді Сергій Луцюк і озвучив кількість призовників, які підлягають призову до служби в армії навесні цього року. Зокрема, з Делятинської територіальної громади заплановано призвати 465 юнаків, Ланчинської ТГ -257; Переріслянської – 213 призовників; Яремчанської – 243; Поляницької ТГ – 105; Ворохтянської – 84 юнаки. Найбільше призовників передбачається призвати до лав ЗСУ із Надвірнянської – (967) та Пасічнянської – (597) територіальних громад.Загалом понад 2 тисячі юнаків з об’єднаного й оновленого (із Яремчанщиною) Надвірнянського району підлягають виклику на медичну комісію та вирішенню питання подальшої відправки до ЗСУ.

Полковник водночас зупинився на проблемі з прийняттям програм територіальними громадами щодо фінансування всіх заходів, пов’язаних з організацією призову-2021. Кошти необхідні на проведення приписки юнаків; проведення чергового призову, навчальних зборів військовозобов’язаних протягом року, на відбір кандидатів для проходження військової служби за контрактом.

Акцентуючи увагу на проведенні приписки юнаків, яким виповнилося 17 років, військовий комісар наголосив: -Це – діти, народжені у 2004-му році, яких треба викликати зараз до військкомату, оскільки два тижні робочого часу в нас випало через локдаун. Це перший шанс для них пройти медкомісію і стати на військовий облік. Результатом приписки до призовної дільниці має стати приписне посвідчення, без чого вони не зможуть себе реалізувати по закінченні навчання у школі.

Цьогоріч приписці підлягають 508 школярів: 172 із Надвірнянської ТГ; 44 юнаки Ланчинської, 94 – Делятинської тергромад; 26 – Переріслянської, 72 хлопці – з Пасічнянської ТГ, а також із Яремчанської – 64; Ворохтянської – 16 та Поляницької – 20 юнаків.

Зазначалося, що під час проходження приписки 44 юнаки з Надвірнянської та один із Ланчинської територіальних громад виявили намір вступити до військових вузів. На нараді Сергій Луцюк звернувся до представників названих ТГ з проханням щодо максимального сприяння цим хлопцям, у тому числі і в зборі документів,щоб могли сформувати особову справу і вчасно відправити в обраний юнаками той чи інший військовий навчальний заклад.

Йшлося і про важливість військової підготовки шкільної молоді; вивчення предмету «Захист Вітчизни», розробки програм національно-патріотичного виховання молоді.Це у спілкуванні з учасниками наради виокремила Ірина Кривонос,закликавши працівників органів місцевого самоврядування закласти на кожну школу по 5 тисяч гривень для фінансування придбання навчальних матеріалів на уроки з предмету «Захист Вітчизни», проведення «єдиного стрілецького дня» тощо.

Ще одна програма стосується фінансування мобілізаційних і оборонних заходів та призову громадян, а також офіцерів на військову службу і на службу за контрактом. У кожній програмі пропонують закласти надання одноразової матеріальної допомоги (у розмірі 10 тис. грн.) тим військовослужбовцям, яких призиватимуть на службу за контрактом. Адже ці краяни залишають тут свої сім’ї, дітей і виконують свій патріотичний обов’язок, пояснила Ірина Кривонос.

Відбувся обмін думками між працівниками тергромад та військкомату з приводу того, як найефективніше виконати поставлені державної ваги завдання з оборони країни.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/02/i-prypysuyut-i-pryzyvayut-v-umovah-detsentralizatsiji-j-karantynu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.