- Народна Воля - http://volya.if.ua -

На Прикарпатті посилюють карантинні заходи та розгортають додаткові ліжко-місця у медичних закладах

Posted By Модератор On 19.02.2021 @ 12:45 In До відома краян,Застереження,Ситуація | No Comments

За станом на 18 лютого на Прикарпатті виявили 799 нових випадків захворюваності на СOVID-19. Це найбільша кількість хворих серед усіх регіонів держави. Така ситуації в області спостерігається уже впродовж останніх десяти днів. З огляду на це, голова облдержадміністрації Андрій Бойчук спільно з головним державним санітарним лікарем України Віктором Ляшком, який із робочою поїздкою перебував на Прикарпатті, 17 лютого провів позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо стабілізації становища, пов’язаного з поширенням коронавірусу шляхом запровадження посилених протиепідемічних заходів. Участь у роботі засідання в онлайн-режимі взяли міністр охорони здоров’я України Максим Степанов і міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

За словами Максима Степанова, ситуація з СOVID-19 в області є напруженою, адже щоденно фіксують значне збільшення кількості хворих. Завантаженість ліжок у деяких закладах охорони здоров’я сягає 100 відсотків, адже щоденно туди доправляють 80-120 пацієнтів. Приміром, Яремчанська, Солотвинська та Косівська лікарні працюють на межі власних можливостей. Не вистачає обладнаних киснем ліжок, бракує медикаментів.

На переконання Віктора Ляшка, який напередодні разом із Андрієм Бойчуком проінспектували медичні заклади в регіоні, обласна влада забезпечила виконання усіх визначених Урядом заходів щодо надання належної меддопомоги хворим на коронавірус. Зокрема, перепрофілювала додаткові ліжка у лікарнях, забезпечила киснем до 80 відсотків ліжкового фонду. Але через зростання кількості «важких» хворих, за словами головного державного санітарного лікаря України, на Прикарпатті необхідно додатково розгорнути ще майже 600 ліжко-місць, забезпечити їх киснем та кваліфікованим медичним персоналом.

Розгортання ліжок заплановані у КНП «Богородчанська центральна лікарня», «Лисецька лікарня», «Верховинська багатопрофільна лікарня» та «Заболотівська багатопрофільна лікарня» тощо. Варто також опрацювати нові маршрути пацієнтів, щоб доправляти хворих у ті заклади, де можна гарантувати їм надання якісної медичної допомоги. За необхідності на базі ДСНС можна розгорнути тимчасовий госпіталь для лікування хворих.

«Система медичної допомоги області небезмежна, – наголосив Віктор Ляшко. – Тому без запровадження жорсткіших протиепідемічних заходів поширення коронавірусу стримати неможливо». Заслухавши доповідачів, комісія прийняла рішення про посилення карантинних заходів.

Із 22 по 28 лютого в нашій області запроваджують «червону» карантинну зону. У цей період заборонено приймати відвідувачів у закладах громадського харчування (крім роботи на виніс), роботу розважальних закладів (кінотеатрів, театрів, нічних клубів тощо), проведення масових заходів (релігійних, культурних, соціальних, рекламних тощо). Також будуть закриті школи для учнів 5-11 класів.

Додатково розгорнуть майже 600 ліжко-місць. Також на в’їздах та виїздах з області за погодженням Державної комісії з питань ТЕБ та НС, можливо, розгорнуть блок-пости.

Як зазначив Андрій Бойчук, для боротьби з поширенням коронавірусу на початку тижня придбано 115 одиниць кисневих концентраторів, отримано 144 тисячі експрес-тестів, 11 апаратів ШВЛ. Це дасть змогу забезпечити додаткові ліжко-місця киснем на 80 відсотків, що сприятиме належному наданню медичної допомоги. – Обласна влада робить все можливе для стабілізації ситуації, пов’язаної із поширенням COVID-19, – резюмував Андрій Бойчук і закликав усіх жителів краю відповідально дотримуватися карантинних заходів та з розумінням віднестися до посилення протиепідемічних вимог, адже лише так можна приборкати поширення вірусу та зберегти здоров’я людей, інформує пресслужба ОДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/02/na-prykarpatti-posylyuyut-karantynni-zahody-ta-rozhortayut-dodatkovi-lizhko-mistsya-u-medychnyh-zakladah/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.