- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Намалюю Тобі казку!

Posted By Модератор On 26.02.2021 @ 11:38 In Ми - українці,Творчість | No Comments

Фойє Надвірнянської міської ради 18 лютого перетворилось на картинну галерею. Надвірнянська дитяча художня школа представила виставку із 260 мистецьких робіт учнів під назвою «Гуцулія». Це підсумок їх роботи за рік. Мета – гуцульську автентичність показати через призму дитячого світогляду в сучасному контексті.

у-міській-раді [1]

– Цей дім мистецтва за роки свого існування виплекав не одне покоління талановитих майстрів пензля. У художній школі навчаються 370 вихованців. Щоразу натхненні фахівці-наставники на чолі із директором Жанною Бондаренко, незважаючи на різні складнощі в роботі, знаходять нові методи праці, оригінальні стилі, застосовують неординарний підхід у виконанні творів, аби залучити-зацікавити дітей до прекрасного, навчити образотворчого і прикладного мистецтва, виховати у них повагу до народних звичаїв і традицій, створюють умови для творчого і духовного зросту, – зазначив Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович.

Мистецький захід відвідали поважні гості, митці нашого краю, які з професійної точки зору оцінили роботи надвірнянців, а це методист навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Тамара Присяжнюк, заслужений архітектор України, професор Галина Юрчишин, директор Косівського училища прикладного та декоративного мистецтва, кандидат мистецтво­знавства Роман Стеф’юк, майстер художнього ткацтва, живописець, реставратор Михайло Дейнега, директор і голова циклової комісії рисунку та живопису Вижницького коледжу мистецтв і дизайну ім. Василя Шкрібляка Роман Гаврилюк та Ірина Ребенчук, заслужений художник України Володимир Сандюк.

Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка у мережі FB позитивно і щиро відгукнувся про виставку із промовистим заголовком «ПРОФЕСІЯ НА УСЕ ЖИТТЯ»:

«В нашому житті бувають події, які проходять крізь тебе повністю без залишку… Саме така подія відбулася сьогодні – це творча імпреза «Гуцулія» вихованців Надвірнянської дитячої художньої школи, які представили твори образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, що сягнули високого рівня майстерності. Різноманітні види графіки, живопису, аплікація, витинанка, текстильна композиція, кераміка. Вражає формат творів. Скільки любові у цих роботах! Кожна робота «дихає», вона напов­нена високою культурою, духовністю свого регіону.
Упродовж сорока років учителі Надвірнянської дитячої художньої школи навчають, виховують молоді паростки, прищеплюють любов до життя для того, щоб мистецький сад плодоносив. Садівником «мистецького саду» є прекрасна тендітна жінка Жанна Дмитрівна Бондаренко, яка згуртувала навколо себе чудовий колектив учителів, титанічна праця яких виливається у неймовірні твори.
Зіновій Мирославович Андрійович, міський голова Надвірнянської територіальної громади докладає багато зусиль, щоб втримати, розвивати мистецький осередок.
Роман Гаврилюк провів конструктивний діалог про співпрацю, проведення спільних виставок, проектів, конференцій з метою сприяння творчій реалізації молодих талановитих митців, збереження та популяризація національної школи художньої майстерності. …Дякуємо Вам за чудові миттєвості, за тепло, яким огорнула нас сьогодні Ваша виставка!».

Міський голова Зіновій Андрійович відзначив, що кожен учасник виставки знайшов свій улюблений жанр: живопис, рисунок, ткацтво, вітраж, графіка, ліногравюра, вироби із сіна, кераміка, змішані техніки тощо. Кожен твір виділяється своєю неповторністю, креативністю й унікальністю.

«Надвірнянська дитяча художня школа сьогодні є однією з найкращих у Івано-Франківській області та Україні. Коли я вперше побачив твори дітей на такому високому професійному рівні, то був у захваті. Я радий, що Надвірна має таку потужну школу», – розповів майстер художнього ткацтва, живописець і реставратор Михайло Дейнега.

Вінцем успішної творчої праці художної школи є численні виставки. Вихованці займають призові 1-3 місця і вже вибороли понад 10 гран-прі у мистецьких конкурсах як Всеукраїнських, так і міжнародних. За високий професіоналізм, майстерність, особистий внесок у творчий розвиток дітей та юнацтва міський голова нагородив дипломами фаховий та креативний колектив Надвірнянської дитячої художньої школи, повідомляє Надвірнянська міська рада.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/02/namalyuyu-tobi-kazku/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/02/у-міській-раді.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.