- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення з ними трудових відносин

Posted By Модератор On 26.02.2021 @ 11:35 In Акцент,До відома краян | No Comments

Офіційне працевлаштування – це гарантія соціальної захищеності працівника. Ухиляючись від оформлення трудових відносин із найманими працівниками, роботодавець позбавляє їх права на основну та додаткову відпустки, оплату лікарняного, дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, допомогу з безробіття, гарантії за колективним договором, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та на пенсійне забезпечення.

З метою інформування суб’єктів господарювання, сфера діяльності яких «Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування» та «Тимчасове розміщування», управління соціального захисту населення РДА нагадує, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення Державної податкової служби про прийняття працівника на роботу в установленому порядку.

Чинним законодавством передбачено значне посилення відповідальності роботодавців за порушення законодавства про працю, у т. ч. і нелегальної зайнятості.

Звертаємо увагу роботодавців на необхідність дотримання чинного законодавства та неприпустимість допуску працівників до роботи без оформлення трудових відносин. Вкотре наголошуємо, що незадекларована праця (неофіційна, не задекларована, тіньова, прихована зайнятість) має негативні наслідки як для працівників, так і для роботодавців.

Іван ГУРМАК,

начальник управління

соціального захисту населення РДА.

Людмила ШТОГРИН,

головний спеціаліст відділу управління

соціального захисту населення РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/02/neprypustymist-dopusku-do-roboty-pratsivnykiv-bez-oformlennya-z-nymy-trudovyh-vidnosyn/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.