- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Погіршення погодних умов! Будьте обережними

Posted By Модератор On 12.02.2021 @ 11:03 In До відома краян | No Comments

У зв’язку із погіршенням погодних умов Надвірнянський райвідділ управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Івано-Франківській області застерігає жителів бути уважними й обережними під час перебування на вулиці.

Закликаємо громадян проявляти пильність та обережність під час руху вулицею, дотримуватись елементарних правил: обходьте осторонь будівлі з нависанням накрижень та буруль; зверніть увагу на своє взуття: підберіть черевики і чоботи з підошвою на мікропористій основі. Наклейте на підошви пластир. Під час ходи наступайте на всю підошву.

Дивіться собі під ноги, намагайтеся обходити небезпечні місця. Якщо крижану «калюжу» обійти неможливо, то пересувайтеся по ній, як лижник, невеликими ковзаючими кроками. Будьте максимально уважними на проїжджій частині дороги: не поспішайте, і, тим більше, не біжіть. Намагайтеся обходити всі місця з похилою поверхнею. Руки, по можливості, повинні бути вільними. Намагайтеся не носити важкі сумки, не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість падіння. Якщо ви посковзнулися, то присядьте, щоб знизити висоту падіння. У момент падіння постарайтеся згрупуватися, і, перекотившись, пом’якшити удар об землю. Не намагайтеся врятувати речі, які несете в руках. Не поспішайте піднятися, огляньте себе, чи немає травм, попросіть перехожих допомогти вам.

При сильному вітрі всі вікна будинків необхідно щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні; якщо ви опинилися на вулиці, то тримайтеся подалі від рекламних щитів, ліній електропередач, дерев, будівель; у разі сильного вітру, за можливості, сховайтеся у найближчому приміщенні або природному укритті.

При падінні дерев, травмуванні людей тощо – негайно інформуйте екстрені служби за телефонами: «101», (2-90-01) або «103».

Андрій МОЧЕРНЯК,

начальник Надвірнянського РВ УДСНС

в Івано-Франківській області.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/02/pohirshennya-pohodnyh-umov-budte-oberezhnymy/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.