- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Імунізований – значить захищений

Posted By Модератор On 19.03.2021 @ 12:25 In Здоров`я,Медицина,У міській раді | No Comments

Цьоготижневого вівторка у першій половині дня протикоронавірусною вакциною щепили працівників Надвірнянської міської ради.

мер [1]

Процедуру проводили у залі засідань, куди по черзі заходили добровольці. Першим ін`єкцію індійського препарату «Covishield» отримав Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович. А перед цим усі працівники, які виявили бажання імунізуватися від COVID-19, письмово заповнили підготовлені заздалегідь бланки поінформованої згоди на медичне втручання у свій організм (у даному випадку введення імунобіологічного препарату).

Профілактичні щеплення у міській раді проводила бригада швидкої медичної допомоги під орудою Олени Михайлівни Костик. Вона розповіла: – Це – не перший виїзд нашої бригади з вакцинації від коронавірусної хвороби. Вакцинальну кампанію ми розпочали у КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» Надвірнянської міської ради наприкінці останнього зимового місяця. Вакцинували медичний персонал відділів: швидкої медичної допомоги; хірургічного; реанімаційного, а також пологового будинку. Виїжджали в Яремчанську міську лікарню. Загалом протиковідним препаратом щепили понад сотню медичних працівників Надвірнянщини та Яремчанщини.

ігор [2]

Конкретизуючи порядок проведення імунопрофілактичної акції у міській раді, Олена Костик зазначила: – Спочатку у вестибюлі міської ради ми пропонуємо кожному бажаючому із заздалегідь складеного списку імунізуватися заповнити інформаційну згоду у письмовій формі. Потім по одному із цією згодою заходять в облаштований пункт щеплення, проводжу огляд і тоді вводимо людині першу дозу Covishield/AstraZeneka. Опісля протягом 30 хвилин за вакцинованою людиною спостерігають безпосередньо на території (у приміщенні) міської ради.

Емілія Сем`янів, керівник КП «Надвірнянський некомерційний центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради наголосила, що вакцинацію у нашому районі розпочали 25 лютого першими на Прикарпатті через загострення ситуації із захворюванням на COVID-19. Тому й імунізували першими медиків ковідного стаціонару, які безпосередньо працюють у вогнищі інфекції, рятуючи життя краян. Водночас відбулися зміни до наказу стосовно етапів вакцинації, і залучення осіб, яких можна щепити. Передусім, уточнила Емілія Сем`янів, це стосується тих структур, працівники яких найбільше контактують із людьми, і де може поширюватися коронавірусна інфекція. На момент проведення виїзної вакцинальної кампанії виявили бажання одержати щеплення 38 осіб. Крім того, склали також резервний список, щоб таким чином не пропала жодна доза безкоштовної вакцини.

Хлопан [3]

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров`я України дозволило робити щеплення проти COVID-19 залишками вакцини, які підготували для медиків. Раніше невикористані дози препарату з флакона утилізували. Відповідний наказ МОЗ України від 1 березня ц. р. №369 «Про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках». Один флакон із вакциною Covishield/AstraZeneka містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона вакцину можна використовувати протягом 6-ти годин – саме стільки триває одна сесія мобільної виїзної бригади. За наказом МОЗ залишками препарату для медиків «поза чергою» вакцинуватимуть громадських діячів, діячів культури і спорту, лідерів релігійних спільнот.

***

Сама Е. Сем’янів також перехворіла на коронавірус. Але вирішила вакцинуватися. Отримала першу дозу. Зараз чекає вже на другу ін`єкцію. За її словами, перехворілим на COVID-19 не рекомендують щепитися упродовж перших трьох місяців. Також лікар мовить, що не робила аналіз на наявність антитіл після хвороби. «Ми повинні зупинити поширення інфекції, сформувати колективний імунітет. Це вдасться зробити за допомогою вакцинації», переконана Емілія Сем`янів.

***

Чимало працівників Надвірнянської міської ради також перенесли цю недугу. Як розповів один із них в ексклюзивному коментарі часопису «Народна Воля», перед вакцинацією зробив аналіз на наявність антитіл, який показав їх низький титр. Це засвідчило, що природний імунітет після хвороби не сформувався. Тому вирішив вакцинуватися, щоб таким чином набути специфічного імунного захисту.

Відкрито в електронному форматі попередній запис на вакцинацію інших груп населення.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/03/imunizovanyj-znachyt-zahyschenyj/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/03/мер.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/03/ігор.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/03/Хлопан.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.