- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Малий бізнес потребує захисту

Posted By Модератор On 19.03.2021 @ 12:17 In Громадськість,Ситуація | No Comments

Учора, 18 березня, під орудою голови райдержадміністрації Володимира Паська за участі голови районної ради Олександра Кеніза і Надвірнянського міського голови Зіновія Андрійовича відбулася нарада з представниками малого бізнесу, а також адміністрацій двох надвірнянських міських ринків «Центральний» та «Візняки». На початку цього тижня аналогічна зустріч «малих» підприємців відбулася у Надвірнянській міській раді з її керівництвом і відповідних відділів.

Нараду з місцевою владою підприємці, які торгують промисловою групою товарів, ініціювали з єдиною вимогою – пом`якшити карантинні обмеження, а також порушити питання щодо недопустимості збільшення орендної плати на ринку «Візняки».

З інформацією про ситуацію із захворюванням на COVID-19 у нашому районі виступила лікар-епідеміолог Надвірнянської МРФ ДУ «Івано-Франківський лабораторний центр МОЗ» Ірина Клим`юк. За її словами, ситуація залишається напруженою. За станом на 18 березня ц. р. у нашому районі зареєстровано 3724 недужих із COVID-19. Більшість тих, які в лікарні, потребують кисневої підтримки. Із підтвердженим діагнозом коронавірусної хвороби у січні ц. р. померли 10 краян, у лютому – 24, за першу декаду березня – 10 жителів району.

Володимир Пасько констатував, що за станом на час проведення наради жодних юридичних підстав для послаблення карантинних обмежень у нашому районі нема. Наступного тижня засідатимуть знову комісії ТБ і НС (державна, обласна, місцева), на яких ухвалять відповідне рішення стосовно зонування, у т. ч. нашого району. Надвірнянщина може вийти із «червоної» зони при умові, коли протягом 5 днів перед засіданням згаданої комісії є суттєве зниження захворювання і спостерігатиметься менше 65 відсотків заповнюваності ліжкомісць у стаціонарі.

За пропозицією Зіновія Андрійовича вирішено підготувати звернення трьох голів районної і міської влади до адміністрації ринку «Візняки» щодо неприпустимості збільшення орендної плати, а також зарахувати авансом на квітень сплачену наперед орендну плату за березень, коли практично підприємці працювали всього декілька днів.

Олександр Кеніз від імені місцевої влади висловив всебічну підтримку підприємцям у складний час та готовність завжди вислухати назрілі проблеми. Домовлено, що при потребі влада зустрінеться з представниками малого бізнесу вже наступного тижня.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/03/malyj-biznes-potrebuje-zahystu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.