- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Меморандум про співробітництво між «Асоціацією міст України» та Надвірнянською міською радою

Posted By Модератор On 26.03.2021 @ 11:51 In Співробітництво,У міській раді | No Comments

Цими днями в Івано-Франківську підписали Меморандум про співробітництво між Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Надвірнянською міською радою.

Його мета – консолідація зусиль, спрямованих на впровадження сучасних технологій та електронних систем в освітній процес для його вдосконалення та подальшого керування закладами освіти. Під час дискусій та обговорень майбутнього цифрових технологій сторони сформували напрями співпраці у рамках Меморандуму та цілі на найближчий час.

Спільна діяльність Сторін спрямована на організацію тематичних семінарів, дискусій, «круглих» столів, конференцій; сприяння розробці і впровадженню навчальних та інформаційних програм та курсів, різноманітних проектів, спрямованих на підвищення рівня цифровізації освітніх закладів громади.

  • Перший етап цифрової трансформації освіти розрахований на 2021-й рік. Він полягає у підготовці вчителів до роботи із сучасними електронними освітніми ресурсами й закріплення отриманих умінь та навичок на практиці.
  • Другий етап передбачає розширення навчальних предметів та збільшення кількості освітян, залучених до проєкту, а також організацію просвітницької і навчальної діяльності з батьками, які є справжніми замовниками освітніх послуг.

Життєздатність проекту багато у чому залежить від фінансової спроможності громади і це є головним ризиком. Для його успішної реалізації та поширення на всі можливі навчальні заклади й напрямки залучать наступні фінансові ресурси: субвенцію Нової української школи у частині засобів навчання; субвенцію на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами (якщо є така необхідність); залишки освітньої субвенції (у разі формування).

Результатом реалізації проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності в Україні» мають стати якісні зміни в організації освітнього проєкту, які: підвищать інтенсивність роботи вчителів; дадуть можливість освітянам опанувати методики роботи; дозволять залучити в освітній процес батьків здобувачів освіти, допомогти їм ефективніше організувати самостійну роботу власних дітей; забезпечать індивідуальний підхід до кожного учня.

Запорукою досягнення мети Меморандуму стане залучення до його реалізації посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, що сприятиме формуванню активної спільноти амбасадорів цифрової трансформації, повідомляє Надвірнянська міська рада.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/03/memorandum-pro-spivrobitnytstvo-mizh-asotsiatsijeyu-mist-ukrajiny-ta-nadvirnyanskoyu-miskoyu-radoyu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.