- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Шоста сесія районної ради

Posted By Модератор On 05.03.2021 @ 12:12 In У районній раді | No Comments

23 лютого ц. р. під орудою голови районної ради Олександра Кеніза відбулась шоста сесія районної ради восьмого скликання.

На початку пленарного засідання Олександр Кеніз зазначив, що сьогодні минає сім років від завершення активної фази Революції Гідності, яка стала наймасштабнішою подією у новітній історії України і логічним продовженням обстоювання прав людини та громадянина. Революція Гідності стала трансформаційним, героїчним і драматичним феноменом для України.

Український народ довів свою відданість свободі, свою гідність, заплативши, однак, за такі цінності найвищу ціну – життям 107 учасників акції протесту, Героїв України, названих Небесною Сотнею. Голова районної ради запропонував вшанувати хвилиною мовчання світлу пам’ять про всіх загиблих під час Революції Гідності та у боротьбі за волю і незалежність нашої держави.

На пленарному засіданні депутати обговорили та прийняли рішення з низки важливих питань сьогодення.

Згідно з регламентом перед розглядом питань порядку денного заслухали депутатські запити та звернення.

Депутат Тарас Юрчило подав запит щодо включення до порядку денного наступної сесії районної ради питання про передачу на баланс у комунальну власність Пасічнянській сільській раді територіальної громади замку XVI ст.

На пленарному засіданні депутати заслухали звіти районної державної адміністрації та ухвалили рішення: про затвердження звіту щодо виконання районного бюджету за 2020 рік; про інформацію районної державної адміністрації про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 2020 рік; про звіт районної державної адміністрації про виконання районних цільових Програм, затверджених районною радою, за 2020 рік.

Одноголосно прийняли зміни до рішення районної ради від 23 грудня 2020 р. № 19-2/2020 «Про районний бюджет на 2021 рік».

Перший заступник керівника Надвірнянської місцевої прокуратури Богдан Гриновецький оприлюднив інформацію про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території району за 2020 рік.

Обговорили питання щодо діяльності комунальних підприємств районної ради: про звіт комунального підприємства «Аптека № 100» про виконання річного фінансового плану за 2020 рік та затвердження річного фінансового плану комунального підприємства «Аптека № 100» на 2021 рік; про роботу КП «Аптека № 100»; про звіт комунального підприємства «Теплокомуненерго» про виконання річного фінансового плану за 2020 рік та затвердження річного фінансового плану комунального підприємства «Теплокомуненерго» на 2021 рік; про роботу телерадіокомпанії «Надвірна»; про представників районної ради до органів управління ТРК «Надвірна»; про звіт президента футбольного клубу «Бескид».

Районна рада підтримала звернення Верховинської районної ради: щодо наповнення районного бюджету та включення районного рівня до системи горизонтального вирівнювання податкоспроможності; а також щодо встановлення окремого тарифу на електроенергію.

Районні обранці прийняли низку районних цільових програм: сприяння розвитку громадянського суспільства у Надвірнянському районі на 2021-2022 роки; комплексну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту в Надвірнянському районі на 2021-2025 роки»; комплексну програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки у Надвірнянському районі на період 2021-2025 років; комплексну програму інформаційно-аналітичної роботи в інтересах органів державної влади та управління, протидії проявам терористичного характеру та організованій злочинній діяльності і корупції, забезпечення правопорядку, захисту прав і свобод громадян на території Надвірнянського району на 2021 рік.

Також ухвалено ряд рішень, що стосуються спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району: про надання приміщення у користування; про надання згоди на списання автомобіля; про реорганізацію комунального підприємства «Архітектурно-планувальне бюро» Надвірнянської районної ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро» Надвірнянської міської ради; Про внесення змін до рішення районної ради від 23.12.2020 № 24-2/2020 «Про вихід зі складу засновників комунального некомерційного підприємства «Надвірнянська центральна районна лікарня» Надвірнянської районної ради та передачу майна Надвірнянській міській раді»; про звільнення від орендної плати; про внесення змін до рішення районної ради від 21.01.2021 № 33-4/2021 «Про передачу приміщень в користування Надвірнянській міській раді»; про намір передачі майна в оренду шляхом проведення аукціону, інформує районна рада.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/03/shosta-sesiya-rajonnoji-rady/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.