- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У Надвірній відкрили меморіальну дошку пам’яті загиблих борців за свободу України

Posted By Модератор On 19.03.2021 @ 12:47 In В обороні держави,Тема дня | No Comments

5-стор [1]

14 березня, у День українського добровольця, на майдані Шевченка у Надвірній відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки пам’яті військовослужбовцям, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

Віддати шану пам’яті полеглим прийшли рідні та близькі бійців, добровольці, учасники російсько-української війни, керівники громади та району, представники військового комісаріату, поліції, працівники установ, організацій та громадськість. На захід також завітав начальник відділу в Івано-Франківській області Міністерства у справах ветеранів України Володимир Веркалець.

Розпочались урочистості зі спільного виконання Державного Гімну України. Право відкриття пам’ятного знаку надали учасникам російсько-української війни, добровольцям та ініціаторам встановлення меморіальної дошки Андрію Лисканюку, Олегові Туєшину, Юрію Остапчуку та Василю Боднару.

  • Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович, голова райдержадміністрації Володимир Пасько, заступник голови районної ради Іван Жигалюк, заступник міського голови Олег Йосипенко та представники громадськості вшанували Героїв покладанням квітів і лампадок до меморіальної дошки.

Протопресвітер Надвірнянського протопресвітеріату УГКЦ отець Андрій Бакота та декан Надвірнянського деканату ПЦУ митрофорний протоієрей о. Олег Траско провели панахиду й освятили пам’ятний знак.

Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович зазначив, що українські добровольці, справжні патріоти, не чекаючи винагород, а за покликом серця першими вирушили на схід України і стали на захист рідної землі. Їхня жертовність і героїзм гідні наслідування прийдешніми поколіннями. І сьогодні, відкриваючи цю меморіальну дошку, зі світлою пам’яттю у серцях згадаємо тих, котрі віддали життя за збереження територіальної цілісності України, за мирне майбутнє та процвітання держави. Перед ними відкрите небо, бо відійшли вони нескореними.

  • Учасники бойових дій висловили щирі слова вдячності Зіновію Андрійовичу за особисте сприяння у виготовленні та встановленні пам’ятного знаку. Завершився захід патріотичними піснями у виконанні соліста Надвірнянського БК Віктора Чудновського.

У глибокій скорботі схилімо голови перед пам’яттю тих Героїв, які боролись за честь, правду і гідність Української Держави. Нехай для Героїв, які заплатили своїм життям за волю та свободу України, величним монументом стане Могутня Незалежна Самостійна Соборна Українська Держава, про яку мріяли цілі покоління українських патріотів.

Слава Україні! Героям Слава!

Інф. Надвірнянської

міської ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/03/u-nadvirnij-vidkryly-memorialnu-doshku-pamyati-zahyblyh-bortsiv-za-svobodu-ukrajiny/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/03/5-стор.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.