- Народна Воля - http://volya.if.ua -

12 годин голосування і понад 100 годин підрахунків

Posted By Модератор On 02.04.2021 @ 12:33 In ВИБОРИ,Тема дня | No Comments

1-стор [1]

Фрагмент «підрахункової епопеї» у Надвірній.

У неділю, 28 березня, 14 кандидатів у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №87 з центром у Надвірній на 117-ти виборчих дільницях виборювали своє право зайняти одне вакантне місце під куполом парламенту України.

У голосуванні взяли участь 30,5 відсотків виборців.

  • Уже перші екзитполи соціологічної групи «Рейтинг» після закінчення голосування показали першу «п`ятірку» кандидатів, яку очолив Олександр Шевченко (ПП «За майбутнє»). За ним слідували за кількістю голосів Руслан Кошулинський (ПП «Свобода») і Василь Вірастюк (ПП «Слуга народу»), а далі Юрій Голіней (ПП «Платформа Громад») та Михайло Ноняк (самовисуванець). До ранку 29 березня з`явилася інформація з «мокрих» протоколів усіх дільниць від штабів Олександра Шевченка та Руслана Кошулинського, яка підтверджувала майже те ж саме.

Водночас понеділок, 29 березня, став днем, коли ЦВК почала приймати в електронному варіанті перевірені окружною виборчою комісією ОВО №87 протоколи, і на її сайті з`явилися дані, які засвідчували про перевагу у підрахованих голосах Василя Вірастюка. Почалося видиме і невидиме протистояння між двома згаданими кандидатами.

Від понеділка до середи, 29-31 березня, сталася низка подій, пов`язана зі значною затримкою прийняття окружною виборчою комісією (а вона стала епіцентром підрахункового процесу) протоколів дільничних виборчих комісій, представники яких протягом десятків годин без належних побутових умов очікували прийняття привезених протоколів. За цей період надійшло повідомлення у правоохоронні органи щодо замінування ОВК серед ночі з 29 на 30 березня, яке не підтвердилося; змінилися ще два керівники і ряд членів ОВК; ряд членів і голова ОВК покинули засідання комісії і впродовж тривалого часу не відповідали на телефонні дзвінки; у Надвірну приїхала група із майже двох десятків народних депутатів України з фракції «Слуга народу» у Верховній Раді. Відбулися своєрідні мітинги-акції підтримки/протесту прихильників Олександра Шевченка і Василя Вірастюка, посилено охорону ОВК правоохоронцями з відповідною спецтехнікою.

Соцмережі блискавично рознесли і розносять різнорідну негативну, зокрема, необ`єктивну й образливу, інформацію про виборців, про жителів нашого краю, створилася відповідно певна неприємна соціально-психологічна напруга. За рішенням суду проводять перерахунки голосування на окремих дільницях.

Прості, пересічні громадяни, жителі краю висловлюються за якнайскоріше завершення «підрахункової епопеї» у правовому полі і за те, аби мир, спокій, взаєморозуміння та єдність запанувала як серед кандидатів у народні депутати, так і серед виборців і в цілому в нашому краї та в Україні. Вибори рано чи пізно (до 12 квітня ц. р. включно за Законом визначено період встановлення їх результатів) все-таки закінчаться. Та чи за такий період зникнуть недовіра, взаємозвинувачення, образи, а моральність і честь «не виходитимуть зі своїх берегів»?

Поки що з надією на краще мусимо жити і працювати. До цього нас спонукає і гаряча весняна пора, котра також, на жаль, позначена карантинними протиковідними заходами-локдауном.

Наш кор.

Відомості про підрахунок голосів виборців в одномандатному виборчому окрузі №87 (Івано-Франківська область)

За даними сайту Центральної виборчої комісії, за станом на 15.40 год. 1 квітня ц. р. опрацьовано в електронному варіанті протоколів дільничних виборчих комісій – 83,76 %.

Кількість дільниць в окрузі – 117.

Кандидати:

Вірастюк Василь Ярославович, політична партія «СЛУГА НАРОДУ»: «За» – 31,29 %; голосів «За» – 13 358.

Шевченко Олександр Леонідович (1971), політична партія «ЗА МАЙБУТНЄ»: «За» – 29,62%; голосів «За» – 12 646.

Кошулинський Руслан Володимирович, політична партія «Всеукраїнське об’єднання «Свобода»: «За» – 28,86 %; голосів «За» – 12 318.

Голіней Юрій Дмитрович, політична партія «Всеукраїнське об’єднання «ПЛАТФОРМА ГРОМАД»: «За» – 6,16 %; голосів «За» – 2 633.

Ноняк Михайло Васильович, самовисування : «За» – 2,61 %; голосів «За» – 1 116.

Шевченко Олександр Леонідович (1974), самовисування: «За» – 0,73%; голосів «За» – 314.

Шевченко Олександр Петрович, самовисування: «За» – 0,27 %; голосів «За» – 119.

Сивачук Сергій Олексійович, самовисування: «За» – 0,17 %; голосів «За» – 76.

Макар Іван Іванович, політична партія «Важливий кожен»: «За» – 0,05 %; голосів «За» – 25.

Жолоб Марія Михайлівна, самовисування: «За» – 0,05%; голосів «За» – 22.

Дереворіз Руслан Євгенійович, самовисування: «За» – 0,04 %; голосів «За» – 20.

Юрченко Юрій Іванович, політична партія «Нова демократія»: «За» – 0,03 %; голосів «За» – 15.

Зозуля Руслан Петрович, політична партія «РОЗВИТОК І ДОБРОБУТ»: «За» – 0,02 %; голосів «За» – 12.

Резеш Йосип Йосипович, «КМКС» Партія угорців України: «За» – 0,01 %; голосів «За» – 7.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/04/12-hodyn-holosuvannya-i-ponad-100-hodyn-pidrahunkiv/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/04/1-стор.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.