- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Пнівський замок отримає стратегію розвитку спадщини до 2027 року

Posted By Модератор On 09.04.2021 @ 10:56 In Акцент | No Comments

Спільно з експертами (Туристична асоціація Івано-Франківщини), які спеціалізуються на практичному впровадженні економіки спадщини, розробили план дій на найближчий час для Пнівського замку.

Говорячи про спадщину, люди зазвичай подумки спрямовуються у минуле. Старовинні споруди, артефакти, перекази й легенди традиційно занурюють нас у історію, а, дивлячись на споконвічні дерева та озера, ми взагалі втрачаємо відчуття часу та віддаляємось від буденного. Культурна й природна спадщина – така категорія означає всю сукупність успадкованих нами нерукотворних та створених попередниками цінностей – у традиційній уяві важко стикується з економічними категоріями та господарськими процесами.

Сучасні виклики вимагають від місцевих громад перегляду розуміння спадщини, її суспільних ролей та справжньої цінності, зокрема, як активу, розумне управління та використання якого може стати пріоритетом місцевого розвитку.

Культурна спадщина громади повинна працювати на громаду та приносити їй економічну користь, повідомляє “Пасічнянська ТГ”.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/04/39310/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.