- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Такі автомобільні дороги і мости передбачені для ремонту у Надвірнянщині у 2021-2022 роках

Posted By Модератор On 23.04.2021 @ 14:05 In Новини | No Comments

Івано-Франківська облдерж­адміністрація затвердила Перелік першочергових (пріоритетних) автомобільних доріг загального користування місцевого значення, які відремонтують у 2021-2022 роки.

В Івано-Франківській області питання ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення є ключовим та стратегічним. Стан покриття місцевих доріг не є задовільним, оскільки їх зношеність складає 70-80% практично на всіх ділянках.

Таким чином в умовах обмеженого ресурсу дорожнього фонду важливим є визначення пріоритетності у будівництві конкретних об’єктів дорожньої інфраструктури. Важливими чинником у підході до відбору об’єктів ремонту є соціально-економічний фактор по кожній автомобільній дорозі, аналіз рівнодоступності адміністративних одиниць до фінансового ресурсу, що спрямовується на ремонт доріг, аналіз фактичного співфінансування громад, маршрутний принцип ремонту.

Івано-Франківська обласна державна адміністрація детально проаналізувала усі 392 дороги місцевого значення за згаданими показниками, опрацювала механізми залучення додаткових фінансових ресурсів та визначення пріоритетних для ремонту автомобільних доріг місцевого значення. Під час аналізу кожної автомобільної дороги враховували багато соціально-економічних факторів, таких як: кількість населення, кількість маршрутів транспортного сполучення, наявність розвиткових для області проектів, наявність соціальної інфраструктури, культурних закладів та пам’яток та інших. Всього до розрахунку визначали близько 15 показників. Наявність проектно-кошторисної документації, укладених договорів також стали одними із визначальних чинників. Під час аналізу соціально-економічного показника кожної автомобільної дороги важливим показником був економічний ефект для наповнення бюджетів усіх рівнів.

Важливим чинником у визначені черговості будівництва доріг було забезпечення рівнодоступності територіальних громад області до фінансового ресурсу що спрямовується на ремонт місцевих автомобільних доріг. Під час аналізу було виявлено, що фінансування за 2019-2020 роки по адміністративних одиницях області відбувалось нерівномірно, що призвело до порушення балансу між районами. Для виправлення складної ситуації ОДА розробила черги фінансування ремонту місцевих автомобільних доріг в межах 2021 року. Черговість у будівництві дасть можливість у періоді короткострокового планування вирівняти баланс фінансування дорожнього будівництва по адміністративних одиницях області.

Також важливим для Івано-Франківської області є залучення співфінансування громад до ремонту місцевих доріг. При наявному співфінансування не менше як 30%, пропоновані громадами об’єкти розглядаються ОДА як першочергові.

На підставі вищезазначеного Івано-Франківською обласною адміністрацією сформований перелік першочергового ремонту автомобільних доріг місцевого значення, вулиць та доріг комунальної власності у населених пунктах в 2021-2022 роках за чергами фінансування та ремонту:

До першої черги ремонту передбачені такі автомобільні дороги загального користування місцевого значення у Надвірнянському районі: С090910 Делятин-Любіжня; мости: на а/д О090802 Яблунів-Делятин на км 12+285.

До другої черги ремонту передбачені такі автомобільні дороги загального користування місцевого значення: С090901 Надвірна-Бистриця (продовження робіт); С090902 Надвірна-Ланчин (продовження робіт); О091401 Тлумач-Лісна Тарновиця; С090910 Делятин – Любіжня (продовження робіт).

До третьої черги ремонту передбачені такі автомобільні дороги загального користування місцевого значення (по програмі розвитку Українських Карпат): С090910 Делятин – Любіжня (продовження робіт).

За рахуннок співфінансування громад (районів) поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання за рахунок поточних видатків передбачено: а/д Надвірна-Пасічна.

Інші автомобільні дороги місцевого значення забезпечуються ремонтом за рахунок коштів на поточний-дрібний ремонт та експлуатаційне утримання в межах призначення на поточний рік згідно з актами обстежень та звернень органів місцевого самоврядування.

 

За інформацією РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/04/taki-avtomobilni-dorohy-i-mosty-peredbacheni-dlya-remontu-u-nadvirnyanschyni-u-2021-2022-rokah/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.