- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Відкрили оновлене приймальне відділення у Надвірнянській лікарні

Posted By Модератор On 02.04.2021 @ 12:13 In Акцент,Медицина | No Comments

У четвер, 25 березня, директор КНП «Надвірнянська ЦРЛ» міської ради Сергій Ємельянчук спільно з Надвірнянським міським головою Зіновієм Андрійовичем, головою райдержадміністрації Володимиром Паськом, головою Івано-Франківської ОДА Андрієм Бойчуком, Василем Вірастюком й іншими поважними особами району та області відкрили оновлене (реконструйоване) приймальне відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги європейського рівня у КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня».

10 [1]

Комплексну реалізацію проекту з модернізації й осучаснення приймального відділення провели у рамках програми «Велике будівництво».

Загальна вартість робіт склала 10,37 млн. грн. Держава передбачила на це будівництво 7,5 млн. грн., 2,87 млн. грн. – співфінансування з місцевого бюджету.

Важливо й те, що відділення оснастили сучасним медичним обладнанням: комп’ютерним томографом, апаратом ультразвукової діагностики, апаратом штучної вентиляції легень, цифровим рентген-апаратом, лабораторним обладнанням тощо.

11 [2]

«Завдання лікарів – надавати медичну допомогу громадянам. Наше ж завдання як влади прикласти максимум зусиль для забезпечення комфортних умов роботи нашим лікарям», – наголосив голова райдержадміністрації Володимир Пасько.

У рамках реконструкції вдалося втричі збільшити площу відділення, а кількість штатних працівників – удвоє. Лікарі отримали якісно нові можливості надання екстреної медичної допомоги, а пацієнти – безпечні та комфортні умови. Окрім того з’явилась змога провести хворим необхідні обстеження, своєчасно встановити діагноз та скерувати пацієнта у відповідні профільні відділення, а за необхідності – розпочати лікування хворих безпосередньо на місці.

18 [3]

  • Надвірнянська центральна райлікарня входить до п’ятірки кращих в Україні стаціонарів, що динамічно розвиваються, та займає 2-е місце у країні за кількістю підписаних договорів із Національною службою здоров’я України.

На сьогодні для КНП «Надвірнянська ЦРЛ» залишається низка актуальних проблемних питань щодо забезпечення закладу санітарним транспортом класу В з повним приводом та відповідним оснащенням для здійснення транспортування в інші заклади охорони здоров’я хворих, які не потребують транспортування реанімобілем. Також на часі поетапне дооснащення обладнанням відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги. Третє актуальне питання – монтаж кисневої станції. За умови ефективного налагодження співфінансування робіт з державного та місцевого бюджетів з’явиться змога якісно вирішити поставлені завдання, інформує Надвірнянська міська рада.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/04/vidkryly-onovlene-pryjmalne-viddilennya-u-nadvirnyanskij-likarni/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/04/10.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/04/11.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/04/18.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.