- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Щеплення проти коронавірусу: шанс захистити себе і близьких

Posted By Модератор On 11.06.2021 @ 11:19 In До відома краян,Здоров`я | No Comments

– Надвірнянський центр первинної медичної допомоги розпочав роботу мобільної бригади з вакцинації проти COVID-19 ще наприкінці лютого цього року, в числі перших. Згодом створили стаціонарний пункт щеплення. Всі працівники цих підрозділів пройшли відповідне навчання, отримали сертифікати, – розповідає керівник КНП Емілія Сем`янів. – Ми отримали чергову партію вакцини CoronaVac виробництва Sinovac Biotech, яку Всесвітня організація охорони здоров’я 1 червня 2021 року схвалила для екстреного застосування. Цей дозвіл з боку ВООЗ надає країнам та організаціям гарантію, що препарат відповідає міжнародним стандартам безпеки й ефективності.

4 [1]

CoronaVac – це інактивована вакцина, яка містить у своєму складі неактивний, «вбитий» вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет. CoronaVac рекомендували для людей віком від 18 років за схемою введення двох доз з інтервалом від двох до чотирьох тижнів.

Запрошують всіх бажаючих осіб із цільових груп, зокрема тих, котрі записані на вакцинацію через програму «Дія».

До цільових груп за етапністю вакцинації віднесено: Міністерство внутрішніх справ (додатковий запис на щеплення працівників патрульної поліції, Національної гвардії, Державної міграційної служби); представників Служби безпеки України та Державної кримінально-   виконавчої служби і центрів пробації; працівників паливно-енергетичного комплексу, органів державної лісової охорони, служби Державної охорони природно-заповідного фонду, морського та річкового транспорту, поштового зв’язку, авіаційного транспорту, дорожнього господарства, митниці, ДК «Укроборонпром», Держпродспоживслужби; маломобільні групи населення, працівників ЗНО (додаткова потреба); осіб з листа очікування вакцинації в програмі «Дія».

  • Емілія Сем`янів продовжує: – Також очікуємо надходження вакцини AstraZeneca, яка прибула в Україну. Цю вакцину отримано завдяки участі у глобальній ініціативі COVAX. Усі, хто зробив перше щеплення вакциною AstraZeneca, обов’язково матимуть змогу зробити і друге щеплення цим імунобіологічним препаратом. Дану партію використовуватимуть для вакцинації другою дозою тих, котрі отримали перше щеплення вакцинами CoviShield/AstraZeneca і AstraZeneca-SKBio. Це, зокрема, медики й інші працівники закладів охорони здоров’я, учасники Операції об’єднаних сил на сході України, соціальні працівники, священнослужителі, співробітники МВС, СБУ, особи віком 65+.

Також друге щеплення отримають і люди, які вакцинувались залишковими дозами, та громадські діячі.

Додатково інформуємо, що за станом на 8 червня працівники Надвірнянського центру ПМД вакцинували 1683 краян, котрі отримали першу дозу вакцин (Covishield – 1420 осіб, Astra Zeneca – 162 особи, CoronaVac – 101 особа). Другу дозу вакцин отримало 80 осіб (Astra Zeneca – 18 осіб, CoronaVac – 62 особи).

Стаціонарний пункт щеплення працює у м. Надвірна, вул. Федьковича, 4 (2-й поверх) із 9.00 до 12.00 год. з понеділка до п’ятниці.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/06/scheplennya-proty-koronavirusu-shans-zahystyty-sebe-i-blyzkyh/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/06/4.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.