- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У фінал конкурсу «Наша громада» вийшли проєкти Надвірної та Ворохти

Posted By Модератор On 18.06.2021 @ 11:25 In Конкурси-Проекти-Форуми | No Comments

Завершився другий етап Всеукраїнського конкурсу «Наша громада», під час якого серед 283 громад обрали 26 учасників. У фінал пройшли 13 громад, проєкти яких отримали найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування на сайті https://otg.fakty.com.ua. Ще 13 фіналістів обрало експертне журі.

надвірна [1]

Організатори конкурсу провели процедуру «зачистки» голосів, під час якої виявили понад 100 тис. неіснуючих акаунтів та цілеспрямованих бот-голосів за низку громад.

Найбільший рівень підтримки за результатами інтернет-голосування та вибором журі серед інших отримали дві громади Прикарпаття: Надвірнянська громада із проєктом «Театр замку Краснодвір: інтерпретація спадщини міста Надвірна» та Ворохтянська – «Цифровий туристичний інформаційний центр» (обидві у напрямку – туризм).

«Фіналістами стали ті, котрі переконали більшість членів журі в актуальності ідеї, серйозності підходу до її реалізації, кропіткої роботи, вкладеної у підготовку пропозиції, оскільки це основне джерело інформації для членів журі в оцінці проєкту. Дати людям можливість визначати пріоритети громади, знаходити шляхи її розвитку і бути активними учасниками процесів перетворення у своїх громадах, на мій погляд, і є основною метою і бажаним результатом реформи з децентралізації», – зазначив Марат Кюрчевський, керівник проєктів і програм з розвитку місцевого самоврядування та децентралізації Агентства США з міжнародного розвитку в Україні.

«Найбільше балів отримали громади, проєкти яких дозволяють вирішити проблему у громаді, які були оригінальними та самобутніми», – додала експертка з місцевих бюджетів та фінансового управління Ольга Шубіна.

Фінальне оцінювання експертним журі форм та проєктів 26 фіналістів відбуватиметься з 14 серпня до 27 вересня. Результати оцінювання та оголошення переможця конкурсу стануть відомими 30 вересня, пишуть на сайті конкурсу «Наша громада».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/06/u-final-konkursu-nasha-hromada-vyjshly-projekty-nadvirnoji-ta-vorohty/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/06/надвірна.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.