- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Василь Вірастюк склав присягу народного депутата України

Posted By Модератор On 25.06.2021 @ 11:37 In Політичний момент | No Comments

У вівторок, 15 червня, на засіданні парламенту Василь Вірастюк, обраний на проміжних виборах до Верховної Ради від партії «Слуга народу», склав присягу народного депутата України, інформує сайт «Укрінформ».

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на пленарному засіданні оголосив, що 9 червня Центральна виборча комісія зареєструвала народного депутата, обраного на проміжних виборах 28 березні 2021 року в одномандатному виборчому окрузі №87, Василя Вірастюка.

Після цього новобраний депутат зачитав текст присяги з трибуни парламенту. «Присягаю на вірність народу України. Зобов’язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет та незалежність України, дбати про добробут Вітчизни і добробут українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників. Слава Україні!», – сказав Вірастюк.

Під час складання присяги кілька десятків депутатів від опозиційних фракцій кричали «Ганьба!».

Як повідомляв «Укрінформ», 28 березня 2021 року в Івано-Франківщині відбулися проміжні вибори народного депутата у 87-му виборчому окрузі з центром у Надвірній (входить Надвірнянський оновлений об`єднаний і частина Коломийського та Богородчанського районів – Ред.). Там балотувалися 14 кандидатів.

4 квітня на сайті ЦВК з’явилися дані 100% протоколів ДВК, згідно з якими перемогу на довиборах до ВР у 87-му окрузі здобув кандидат від партії «Слуга народу» Вірастюк.

Водночас поліція порушила 17 кримінальних проваджень стосовно ймовірних порушень під час проміжних виборів в окрузі № 87.

5 квітня ЦВК прийняла до подальшого розгляду й опрацювання протокол ОВК про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі № 87, проте 12 квітня зобов’язала уточнити його з урахуванням рішень судів.

Велика палата Верховного Суду постановою від 1 травня скасувала протокол ЦВК, яким переможцем на виборах до Верховної Ради в окрузі № 87 визнано Вірастюка.

ЦВК 25 травня повідомила, що оскаржила рішення Верховного Суду.

5 червня Велика палата Верховного Суду залишила в силі протокол ЦВК про результати виборів до Верховної Ради у 87-му окрузі, згідно з яким перемогу здобув Вірастюк.

***

Народний депутат від «Слуги Народу» Василь Вірастюк планує працювати у Комітеті соцполітики і захисту прав ветеранів та подавати законопроєкти щодо розвитку галузі спортивної реабілітації ветеранів АТО/ООС. Про це він сказав на брифінгу у Верховній Раді.

«Ця тематика мені знайома. Я декілька років плідно і близько знайомий з цією галуззю, адже залучений до тренувального процесу та спортивної реабілітації наших ветеранів. Серед моїх перших кроків – законопроєкти щодо реабілітації ветеранів», – зазначив він.

Як пояснив народний депутат, на сьогодні спортивна реабілітація як галузь в Україні відсутня. А тому йому хотілося б налагодити цей процес і створити принаймні один реабілітаційний центр. Йдеться не про медичну реабілітацію, бо такі центри, де ветерани відновлюються після поранень і ампутацій, у країні є, а про спортивну.

«Велика кількість ветеранів страждає на посттравматичний стресовий розлад. І найкращий спосіб подолати його є фізична культура і спорт. Із 2019-го я залучений до цього і на сьогодні є одним із тренерів збірної команди, яка візьме участь у міжнародних змаганнях у США у вересні. Це змагання для поранених ветеранів, які отримали ушкодження внаслідок бойових дій», – повідомив він.

Нагадаємо, довибори у парламент на 87-му окрузі призначили через те, що нардеп від «Слуги Народу» Зіновій Андрійович обраний міським головою Надвірної та склав депутатські повноваження.

9 червня у Центральній виборчій комісії Василю Вірастюку вручили посвідчення народного депутата України, пише сайт ПП «Слуга Народу».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/06/vasyl-virastyuk-sklav-prysyahu-narodnoho-deputata-ukrajiny/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.