- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Надвірнянський район отримав три автомобілі швидкої медичної допомоги

Posted By Модератор On 06.08.2021 @ 12:10 In Влада,Медицина | No Comments

Цього тижня в обласному центрі перед адміністративним будинком органів влади Прикарпаття для бригад із відділень обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передали 26 нових автомобілів спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги. Їхня загальна вартість – 48 063,97 тис. грн., а закуплені вони коштом Державного бюджету.

Оглянули автомобілі «швидкої допомоги» й урочисто вручили ключі від них голови ОДА Світлана Онищук та обласної ради Олександр Сич. Учасниками заходу також стали народна депутатка України Олена Вінтоняк, депутати обласної ради, посадовці ОДА.

Більшість із придбаних автомобілів повнопривідні, що дозволяє їхню експлуатацію у важкопрохідних гірських районах краю і саме у таких місцевостях вони найкраще зарекомендували себе. Власне за розподілом спецтранспорт і спрямують у гірські та передгірські райони. Зокрема, як повідомили в департаменті охорони здоров’я ОДА, 4 автомобілі з переднім приводом типу «С» передали Івано-Франківській станції екстреної (швидкої) медичної допомоги, 7 автомашин (з повним приводом) типу «С» – Косівській, Коломийській, Долинській, Калуській та Надвірнянській станціям екстреної допомоги і відділу медицини катастроф КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

15 одиниць спецсантранспорту типу «В» (з повним приводом) надійдуть, зокрема, Ланчинському, Микуличинському, Яремчанському, Печеніжинському, Чернелицькому та Космацькому пунктам постійного базування екстреної (швидкої) медичної допомоги, а також Богородчанській, Болехівській, Кутській, Лисецькій, Отинійській, Перегінській, Рожнятівській, Солотвинській та Яблунівській підстанціям екстреної (швидкої) медичної допомоги. Одне спецавто – бригаді екстреної медичної допомоги у с. Чернелиця. За словами директора КНП «ОКЦЕМД та МК ІФОР» Мирона Матейка, наразі в обласному центрі екстреної медичної допомоги цілодобово працюють 98 бригад швидкої медичної допомоги. Потребують заміни 112 машин. Із вересня минулого року для центру придбано 24 автомобілі. Тож із сьогоднішніми надходженнями парк автомобілів швидкої меддопомоги області оновлено майже на 50 відсотків.

Придбання цих автомобілів – лише одна складова модернізації системи охорони здоров’я на Прикарпатті та в державі загалом, акцентувала голова ОДА Світлана Онищук. Аналіз кількості коштів, які сьогодні спрямовують на систему охорони здоров’я, за її словами, свідчить, що з часу незалежності України забезпечення медицини зараз найкраще.

Інф. РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/08/nadvirnyanskyj-rajon-otrymav-try-avtomobili-shvydkoji-medychnoji-dopomohy/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.