- Народна Воля - http://volya.if.ua -

ХХVIII Міжнародний Гуцульський фестиваль відбудеться у Верховині у 2022 році

Posted By Модератор On 03.09.2021 @ 11:06 In Акцент,Фестивальне | No Comments

У Верховині на свято Богородиці відбулося засідання Управи ГО «Всеукраїнське товариство «Гуцульщина».

Обговорено ряд важливих питань, зокрема, про участь Товариства у регіональних культурно-мистецьких заходах і співпрацю з органами представницької та виконавської влади, про важливість інформаційного забезпечення Товариства та його відокремлених підрозділів у умовах адмінреформи тощо. Особливий критичний наголос зроблено на відмові керівництва Косівського району і м. Косів від проведення ХХVIII Міжнародного Гуцульського фестивалю у 2021 році. У 2020-му у Косові не провели це дійство через коронавірусний карантин. Вирішено провести храм гуцульської душі у Верховині у 2022 році.

Учасники засідання вшанували пам`ять Василя Коржука – першого заступника голови Товариства, голови суспільно-культурного товариства «Гуцульщина» у Львові, життя якого забрала важка хвороба.

Голова Товариства Дмитро Стефлюк вручив медалі «За особливі заслуги перед Гуцульщиною» активістові Іванові Сліпенчуку з Криворівні, заступниці голови Марії Яків`юк із Путили та голові відокремленого підрозділу з Коломиї Дмитрові Чорному.

Роман КЛИМ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/09/hhviii-mizhnarodnyj-hutsulskyj-festyval-vidbudetsya-u-verhovyni-u-2022-rotsi/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.