- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Хресна дорога у Старуні отримала Національну премію

Posted By Модератор On 17.09.2021 @ 11:05 In Духовність | No Comments

Хресна дорога у селі Старуня на Богородчанщині отримала відзнаку Національної премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну у категорії «Сакральний простір».

Хрест [1]

Перемогу архітектору Юрію Ковальчуку, який є автором проєкту «Хресна дорога в Центрі паломника «Симеон Лукач», присвоєно за підсумком роботи журі у складі провідних ландшафтних архітекторів України та запрошених відомих закордонних митців та архітекторів із Бельгії, Латвії, Північної Ірландії, Італії та Грузії.

Під час представлення проєкту архітектор Юрій Ковальчук зазначив, що втілив лише першу частину комплексу, а невдовзі спроєктують і почнуть спорудження санктуарію, автостоянки та побутових приміщень для паломників.

«Комплекс розміщено на схилі пагорба, рельєф якого було видозмінено для формування композиції у вигляді серпантинного ходу між стаціями Хресної ходи з поступовим підйомом вгору. На вході до Хресної дороги влаштовано Вхідну групу, яка розкриває лінійну перспективу на каплицю з джерелом, Гріб Господній та хрест на вершині. Каплицю з чашею для освячення води запроєктовано в місці діючого природного джерела з власною історією, яку вирішено продовжити в утвореному вигляді.

Серпантин Хресної дороги побудовано таким чином, що за прикладом гнуття виноградної лозини звивається вгору до вершини та відгинається під вагою грона, яким є Гріб Господній, а Стації впродовж ходу Хресної дороги символізують відростки листків та зародки плодів», – йдеться в описі проєкту, пише сайт «KURS».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/09/hresna-doroha-u-staruni-otrymala-natsionalnu-premiyu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/09/Хрест.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.